Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο Κλίντον "φλέρταρε" την... πεισματάρα Μέρκελ ( photo)

Clinton-Merkel
Twitter@EmOikonomidis
Η Γερμανία δεν έχει ακόμη κυβέρνηση, η Άνγκελα Μέρκελ… ξεκουράζεται στις δάφνες μιας ιστορικής εκλογικής επικράτησης, στην Ευρώπη… όλα έχουν παγώσει, και ο δημοφιλέστερος Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ βρέθηκε σήμερα στο Βερολίνο, για να ευχαριστήσει, ίσως και να προσπαθήσει να… συμμορφώσει την ισχυρότερη γυναίκα στον πλανήτη.
Ο Μπιλ Κλίντον είχε συνάντηση στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου μεταξύ άλλων να την ευχαριστήσει για την ενεργό στήριξη και συμπαράσταση της γερμανικής κυβέρνησης στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Κλίντον ανά τον κόσμο, κανείς ωστόσο δεν πιστεύει σοβαρά ότι ο πολιτικός που ενσάρκωσε τη θεωρία της Τριγωνοποίησης και προσωποποίησε τον μεσαίο χώρο στη μόνη υπερδύναμη που απέμεινε στον πλανήτη μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, αντιστάθηκε στον πειρασμό να μοιραστεί μαζί της μερικές χρήσιμες ιδέες για το πως… θα μπορούσε να του μοιάσει.
Πώς δηλαδή θα μπορούσε να αποτινάξει το προφίλ της άτεγκτης και πεισματάρας υποστηρίκτριας μιας λιτότητας που επιδείνωσε την κρίση χρέους της ευρωζώνης, ώστε να μπορέσει να υπηρετήσει με πολιτικό ρεαλισμό την ανθρώπινα κατανοητή επιδίωξη να γίνει η πρώτη εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπου δυο χρόνια, και αφού προηγηθούν οι απαραίτητες “διορθώσεις” στις ευρωπαϊκές Συνθήκες.
Την είδηση της συνάντησης του άλλοτε πλανητάρχη τον οποίο συνεχίζουν να μνημονεύουν οι Αμερικανοί, με την Άνγκελα Μέρκελ, διέδωσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter η άλλοτε… Πρώτη Κόρη. Η Τσέλσι Κλίντον, στο πρόσωπο της οποίας ο περήφανος πατέρας Μπιλ βλέπει τη φυσική συνέχεια της πολιτικής του. Χωρίς τη… δύσκολη παράκαμψη που λέγεται Χίλαρι.

ysterografa.gr