Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

SOUTH FOR GROWTH / Ο Νότος για την Ανάπτυξη

Description: Description: Description: Description: Description: Description: Image

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
 
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα "Ο Νότος για την Ανάπτυξη" (South for Growth) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 09:00 - 16:00 στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz και θα συμμετάσχουν ευρωβουλευτές και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι.



Σε τρείς διαδοχικές συνεδρίες, Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δημοσιογράφοι από τις έξι συμμετέχουσες χώρες, θα συζητήσουν και θα κάνουν προτάσεις για το:

·         Πώς θα υπερβούμε την κρίση και θα εκκινήσουμε την ανάπτυξη

·         Πώς οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη

·         Πώς θα δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας
EK_INVITATION_en.jpg

 
Η εκδήλωση αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει ένα γόνιμο διάλογο για την προώθηση της ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικότερα στις χώρες που πλήττονται άμεσα από την οικονομική κρίση, ενόψει των Ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου 2014, αλλά και της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου 2014.
EK_INVITATION_gr.jpg

 
Ο διάλογος άρχισε ήδη με την κατάθεση απόψεων του Προέδρου και μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις οποίες μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο:


Μπορείτε να συμμετάσχετε στην συζήτηση μέσω twitter χρησιμοποιώντας το hashtag: #south4growth

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στα ΜΜΕ και στο κοινό.

 
Για την καλύτερη ενημέρωση των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων για τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση Τύπου την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, και ώρα 11.30 π.μ. στο  Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αμαλίας 8, Σύνταγμα.


 
Για περισσότερες πληροφορίες:
 
 
ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος
Εκπρόσωπος Τύπου
Γραφείο Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα        
 
(+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
(+30) 6973 699 886  (κινητό)
(+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)
ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας              
Επικεφαλής
Γραφείο Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα
 
(+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
(+30) 6943 100 303  (κινητό)
(+33) 3 881 74356    (Στρασβούργο)


Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:


Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας: http://www.europarl.gr/

 

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.