Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Δράση: ΑντιΔράστε στην εξοντωτική φορολογία Το ακίνητό σου δεν είναι δικό τους

ΑντιΔράστε στην εξοντωτική φορολογία

Το ακίνητό σου δεν είναι δικό τους

Η Δράση πιστεύει σε μια άλλη πολιτική, με λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Η εξοντωτική φορολόγηση των ακινήτων, που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην απόγνωση και στην αδυναμία πληρωμής φόρων, πρέπει να ανατραπεί.
Φόροι που δεν μπορούν να πληρωθούν δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται
Σήμερα η φορολογική συμμόρφωση καταρρέει. Υπάρχουν 2,8 εκατ. πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και πάνω από 600.000 με ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, που αντιμετωπίζουν το φάσμα των κατασχέσεων των λογαριασμών τους, ποινικών διώξεων, πλειστηριασμών των περιουσιών τους κ.λπ.
Είναι απαράδεκτο να σχεδιάζεται ένας νέος φόρος ακινήτων, με δεδομένο ότι 20%-25% των φορολογουμένων, που ισοδυναμούν με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες,αδυνατούν να τον πληρώσουν.
Είναι ανήθικο, γιατί διχάζει την κοινωνία, μεταξύ όσων πληρώνουν και εκείνων που δεν πληρώνουν.
Είναι ανάλγητο, γιατί οδηγεί ανθρώπους στην απόγνωση.
Είναι ανέντιμο, γιατί έναν έκτακτο φόρο που επιβλήθηκε με χρονικό ορίζοντα δύο χρόνων, η κυβέρνηση τον μονιμοποιεί και τον διευρύνει, προσθέτοντας μια ακόμη επιβάρυνση σε άλλες δεκάδες επιβαρύνσεις που πληρώνουν οι πολίτες για τα ίδια ακίνητα.
Είναι αναποτελεσματικό, γιατί σκοτώνει κάθε αναπτυξιακή προοπτική, απαξιώνοντας το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας, την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.
Ποιος θέλει να ζει και να επιχειρεί στη χώρα της άδικης και εξοντωτικής φορολογίας;
Η λύση: μειώστε το κράτος - κόψτε τις δαπάνες
Η λύση δεν είναι να βάζει το κράτος φόρους που δεν μπορούν να πληρωθούν, η λύση είναι να μειώσει τις δαπάνες του. Είναι η μείωση του μεγάλου και αναποτελεσματικού κράτους. Να σταματήσει η κυβέρνηση τις νέες προσλήψεις (συν 8.000 το 2014), να σταματήσει τα εφάπαξ και τις συντάξεις από τα 50, σε ανθρώπους που δεν πλήρωσαν ποτέ ανάλογες εισφορές. Να σταματήσει τη μισθοδοσία από το Δημόσιο των υπαλλήλων που βλάπτουν ή δεν αποδίδουν (επίορκοι, διεφθαρμένοι, κοπανατζήδες κ.ά.). Να σταματήσει να διατηρεί οργανισμούς και δομές που προ πολλού έπρεπε να έχουν κλείσει ή αποκρατικοποιηθεί.

Ελάτε να αντιΔράσουμε μαζί
Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει αν κάποιος δεν αντιδράσει. Για το σκοπό αυτό ζητάμε τη δική σας βοήθεια και κινητοποίηση σε μια συστηματική εκστρατεία αντίΔρασης στην εξοντωτική φορολογία. Με εθελοντική εργασία, με όσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε, με κινητοποίηση και παρουσία στις εκδηλώσεις και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε μπορείτε να στείλετε ένα απλό και ισχυρό μήνυμα: Το ακίνητό σου δεν είναι δικό τους.
Βοηθήστε με τις ιδέες και τις ιστορίες σας. Στείλτε τα μηνύματά σας στο oxialloiforoi@gmail.com και πείτε μας ιστορίες παράλογης και εξοντωτικής φορολογίας. Επίσης καταθέστε ιδέες για τρόπους αντίδρασης που θα αξιοποιήσουμε στην εκστρατεία μας. Εντός ολίγων ημερών θα είναι έτοιμο το site της πρωτοβουλίας (www.oxialloiforoi.gr) στο οποίο θα αναρτώνται τα κείμενα που θα στέλνετε.
Βοηθήστε οικονομικά. Με 5 ευρώ, ή περισσότερα αν θέλετε, μας βοηθάτε να διαδώσουμε στο διαδίκτυο αυτή την εκστρατεία, αλλά και να οργανώσουμε νομικές ενέργειες για να εμποδίσουμε την εξοντωτική φορολογία. Όσο περισσότεροι ακούσουν και κινητοποιηθούν τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιμείνει η κυβέρνηση στην εξοντωτική φορολογία. Ένα κλικ εδώ φθάνει.
Βοηθήστε στις εκδηλώσεις και πάρτε μέρος στις κινητοποιήσεις. Με ένα κλικ εδώ δηλώνετε με ποιους τρόπους θέλετε να βοηθήσετε.
Διαδώστε το μήνυμα. Αρκεί ένα κλικ στο share. Για να είμαστε σε επαφή με όσο το δυνατό περισσότερους.

Δράση
Πολίτες όχι πελάτες