Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αρχαία Ολυμπία: Οργή και λιποθυμίες στην τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας - Φωτό!

Οι θεατές έμειναν για δύο ώρες χωρίς νερό στο αρχαίο στάδιο, κάτω από τον καυτό ήλιο, με αποτέλεσμα κάποιοι να λιποθυμήσουν και η τελετή αφής να περάσει σε δεύτερη μοίρα...



Αυτό που συνέβη το πρωί της Κυριακής στο αρχαίο στάδιο δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά των τελετών αφής φλόγας για τις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων. Οι αστυνομικοί στη μια και μοναδική πύλη εισόδου στο αρχαίο στάδιο, απαγόρευσαν στους θεατές να πάρουν μαζί τους νερό και τροφή και σημειώθηκαν αρκετά περιστατικά λιποθυμίας ανάμεσα στο πλήθος.
 ΦΩΤΟ από ilialive.grΦΩΤΟ από ilialive.gr
α μέτρα της αστυνομίας ήταν πρωτοφανή για το βεληνεκές της εκδήλωσης. Μετά από καιρό στην Ολυμπία είδαμε και πάλι μαγνητικές πύλες ελέγχου των επισκεπτών, κάτι που είχε συμβεί το 2004 στους Αγώνες της Αθήνας αλλά και στην τελετή Αφής του Πεκίνου. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια κινητοποίηση της Αστυνομίας για τελετή Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όπου μέχρι και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε στην περιοχή, ενώ αστυνομικοί ήταν ακροβολισμένοι σε διάφορά σημεία.
ΦΩΤΟ από ilialive.grΌμως αυτό που φάνηκε εξαιρετικά υπερβολικό ήταν η απαγόρευση στους πολίτες που παρακολούθησαν την τελετή, να πάρουν μαζί τους στο χώρο νερό και τροφή. Σύμφωνα με το ilialive.gr, περίπου ένα δίωρο μέσα στον καυτό ήλιο, περίπου 1.500 με 2.000 πολίτες δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν με τίποτα τη μεγάλη ζέστη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εφτά άτομα λιποθύμησαν και ένας ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.