Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Πέτρος Τατούλης, «Ούτε ένα ευρώ δεν θα χαθεί από τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14173bb1e58d9a5b&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hm91gufa1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380646168278&sads=OHdo6RzcK9MgToUKrvkeywdTTCw
 
Την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης Τρίπολης, Κανδήλας, Σταδίου, Ριζών και Λαγκαδίων ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
«Στόχος μας είναι η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης πεπαλαιωμένων, με απώλειες σημαντικών ποσοτήτων υδάτων και επικίνδυνων λόγω των αμιαντοσωλήνων, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, αλλά και να επιτύχουμε οικονομία νερού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της απόφασης ένταξης στο ΕΣΠΑ έργων αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στους Δήμους Τρίπολης και Γορτυνίας.
Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου, του Δημάρχου Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, του εκπροσώπου του Δήμου Γορτυνίας κ. Παναγιώτη Καραντώνη, των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Θεοδώρου Ντάνου και Γεωργίου Ρουμελιώτη και της Διαχειριστικής Αρχής, ανακοίνωσε την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από την Πιάνα στην Τρίπολη, προϋπολογισμού 7,785,000 ευρώ, το οποίο χαρακτήρισε «μεγαλεπήβολο έργο και όνειρο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών» και το οποίο είχε κατασκευαστεί πριν από 60 χρόνια.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης της Κανδήλας, προϋπολογισμού 1,200,00 ευρώ, του Σταδίου, προϋπολογισμού 850,000 ευρώ και των Ριζών, προϋπολογισμού 900,000 ευρώ και δήλωσε ότι σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Τρίπολης, προετοιμάζονται και άλλα σημαντικά έργα, όπως η κατασκευή παράλληλου οδικού δικτύου για τον άξονα Κόρινθος – Τρίπολη και η περιμετρική οδός της Τρίπολης με εκτιμώμενο κόστος πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε τέλος την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των Λαγκαδίων «ενός σημαντικού ορεινού προορισμού, το οποίο ενώ βρίσκεται μέσα στον ορεινό όγκο του Μαινάλου, αντιμετωπίζει προβλήματα επάρκειας υδάτινων πόρων, αφού ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει η σχετική πρόβλεψη».
«Με το σχεδιασμό και τη μεθοδικότητά μας υλοποιούμε έργα τα οποία ανακουφίζουν τους πολίτες και, το σημαντικότερο, τους προσδίδουν ελπίδα στους τόσο δύσκολους και πενιχρά οικονομικούς καιρούς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «παραλάβαμε μια Περιφέρεια όπου δεν υπήρχε μελετητική ωριμότητα για κανένα σχεδόν έργο. Πλέον έχουμε έτοιμο ένα σημαντικό depot έργων, προκειμένου να μη χάσουμε ούτε ένα ευρώ από τους διαθέσιμους πόρους. Από 1η Ιανουαρίου 2014 μάλιστα, θα υλοποιούμε ταυτόχρονα τρία προγράμματα, το ΕΣΠΑ, το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου και το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο για πρώτη φορά θα προσεγγίσει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες και το δημογραφικό πρόβλημα.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Σμυρνιώτης δήλωσε ότι με τα έργα αυτά κλείνει οριστικά το ζήτημα της ύδρευσης, με την παροχή υγιεινού νερού χωρίς μεγάλο κόστος για τους πολίτες και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τη συνεργασία, η οποία όπως τόνισε θα αποδώσει και άλλα έργα για το Δήμο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στη σημασία των έργων αυτών, αλλά και στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υλοποιούνται 20 έργα στην Αρκαδία, ακόμα 40 έργα συμβασιοποιούνται άμεσα και σύντομα θα ανακοινωθούν 20 επιπλέον έργα. Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου εντείνει τις προσπάθειές της για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο εκπρόσωπος του Δήμου Γορτυνίας χαρακτήρισε τα έργα αυτά απολύτως απαραίτητα, τα οποία έχει ανάγκη η Γορτυνία και στάθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος τόσων χρόνων.