Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο Σαμαράς (στην πολιτική καρδιά της Ευρώπης) εξίσωσε και… επικήρυξε “εξτρεμιστές και λαϊκιστές”

Antonis-Samaras-speech
(Photo Eurokinissi)
Στις Βρυξέλλες, την καρδιά της πολιτικής Ευρώπης, ο Αντώνης Σαμαράς, Πρωθυπουργός μιας χώρας που βγαίνει από μια βαθιά κρίση, και ετοιμάζεται να ασκήσει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο και σημειολογικό εξάμηνο του 2014, λόγω των ευρωεκλογών του Ιουνίου, έστειλε ηχηρά μηνύματα για το πως βλέπει ο ίδιος την Ελλάδα… αύριο. Και προφανώς, πως σκοπεύει να πολιτευτεί, ώστε η Ελλάδα αυτή να αποκτήσει σάρκα και οστά.
“Δεν θα επιτρέψουμε στους εξτρεμιστές και τους λαϊκιστές να εμφανίζονται. Αγαπάμε τη χώρα μας πάρα πολύ, ηια να επιτρέψουμε να εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά κατά τη σημερινή ομιλία του στις Βρυξέλλες, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αντενάουερ.
Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε και πολιτικό υπόβαθρο στην ομιλία του, με το βλέμμα στραμμένο στους λαούς της Ευρώπης, και την ανάγκη καινούριας ηγεσίας που θα οδηγήσει την ήπειρό μας έξω και μακριά από την κρίση.
“Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη. Και η Ευρώπη αυτή θα πρέπει να διακρίνεται από αυξημένη αλληλεγγύη και υπευθυνότητα”, ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη τραγωδία της Λαμπεντούζα, για να ζητήσει περισσότερη προστασία στα σύνορά μας.