Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Μπαραζ»-ίλια ερχόμαστε... ΕΛΛΑΔΑ -ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ 2-0

«Μπαραζ»-ίλια ερχόμαστε... (vds)
Μέσω των μπαράζ του Νοεμβρίου θα διεκδικήσει την πρόκριση της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η Εθνική μας, η οποία νίκησε στο Καραϊσκάκη με 2-0 το Λιχτενστάιν, όμως το θαύμα στο Κάουνας δεν ήρθε.
Η Εθνική έκανε το καθήκον της… Νίκησε με 2-0 σε ένα ματς, όπου και πάλι η εμφάνιση της κυμάνθηκε σε μέτρια στάνταρ και ανέμενε το θαύμα από τους Λιθουανούς. Μέχρι το 61' άπαντες ελπίζαμε… Στο 61', όμως, ο Ιμπίσεβιτς μας έκοψε τον βήχα.
Ετσι η Εθνική περιμένει να μάθει τη Δευτέρα (21/10) τον αντίπαλο της στα δυο ματς του Νοεμβρίου και ελπίζει να φωνάξει «Μπαραζ»-ίλια ερχόμαστε…
Πέντε και όχι επτά αλλαγές, όπως έδειξε στην προπόνηση της Δευτέρας (14/10) έκανε στην 11άδα της Εθνικής εν συγκρίσει με το ματς κόντρα στη Σλοβακία (1-0) ο Φερνάντο Σάντος.
Με διάθεση μπήκε στο ματς η Εθνική και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να κάνει φάση και να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ.
Στο 5' ο Μήτρογλου δεν κοντρόλαρε καλά στην μπαλιά-τρύπα του Κατσουράνη με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για να έρθει δυο λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης να γράψει το 1-0. Ο «Σάλπι» εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Χολέμπας που συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Σαμαρά και με πλασέ στην κενή εστία έγραψε το 1-0.
Το γκολ, όμως, φαίνεται πως δεν μας έκανε καλό. Και αυτό γιατί η Εθνική χαλάρωσε και έδωσε το δικαίωμα στο Λιχτενστάιν να επιτεθεί και στο 21' να διαμαρτυρηθεί δικαίως για χέρι-πέναλτι του Σιόβα σε σουτ του Στόκλασα. Ο Τσέχος ρέφερι, Λίμπορ Κόβαρικ, όμως, έδειξε κόρνερ…
Το 1-0 παρέμενε και το ματς έτεινε να εξελιχθεί στο τέλειο γιατρικό για την αυπνία με την Εθνική να απειλεί στο 43' με τον σκόρερ της, Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Μία φάση, δηλαδή, ίσα-ίσα για να ξυπνήσει το κοινό στο Καραϊσκάκη που σε ένα ακόμα ματς της Εθνικής δεν γέμισε…

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Σάντος έχοντας διαγνώσει προβλήματα στη μεσαία γραμμή, πέρασε τον Σάμαρη που έκανε ντεμπούτο στη θέση του Κονέ. Μ' αυτή την κίνηση ο Πορτογάλος ήλπιζε σε μία νέα πνοή στην Εθνική από έναν παίκτη που στην πρώτη του εμφάνιση θα ήθελε να δείξει πράγματα και να τον δικαιώσει για την επιλογή του να τον καλέσει στην αποστολή.
Και είναι γεγονός πως ο Σάμαρης έδωσε μία ώθηση στην Εθνική. Δεν έκανε την τεράστια διαφορά, όμως αναμφισβήτητα η είσοδος του έφερε άλλον αέρα στην ομάδα. Το 1-0, βέβαια, παρέμενε, μιας και στο 59' ο «Σάλπι» και στο 64' ο «Κάρα» είδαν τις προσπάθειες του να μην έχουν ευτυχή κατάληξη.
Η Ελλάδα ναι μεν δεν έψαξε με μεγάλη πίεση το 2-0, όμως αυτό εν τέλει ήρθε στο 81' με φάουλ του Καραγκούνη. Ο «Κάρα» το εκτέλεσε ωραία, η μπάλα χτύπησε αρχικά στο αριστερό δοκάρι, εν συνεχεία στην πλάτη του Γιέλε και κατέληξε στα δίχτυα του Λιχτενστάιν. Το 2-0 έμελλε να μην αλλάξει παρότι η Εθνική έκανε εν συνεχεία δυο-τρεις καλές φάσεις αναζητώντας το τρίτο γκολ, το οποίο εν τέλει δεν ήρθε.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σιόβας, Τζιόλης, Κονέ (46' Σάμαρης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (69' Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (86' Αθανασιάδης).
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (Ρενέ Πάουριτς): Γιέλε, Ντέιβιντ Χάσλερ, Μπούργκεϊερ, Κάουφμαν, Έρλ, Ματίας Κρίστεν, Στόκλασα, Αντρέας Κρίστεν (82' Ερν), Νίκολας Χάσλερ, Ποβλερίνο, Βίιζερ.