Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Εύκολα στους “16″ του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

pao
Το περυσινό πάθημα έγινε μάθημα για τον Παναθηναϊκό και ο Εργοτέλης δεν μπόρεσε να γίνει… Πλατανιάς. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 της ομάδας του Γιάννη Πετράκη στο «Παγκρήτιο» και με δύο νίκες (2-1 το πρώτο ματς) προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου.
Πέρυσι, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει 2-1 τον Πλατανιά στους «16» και αποκλείστηκε με την ήττα 1-0 στα Περιβόλια, με το γκολ του Αναστασάκου στο 87'. Ο Αναστασάκος… ήταν και φέτος «παρών», με τη φανέλα του Εργοτέλη, μπήκε στο ματς στο 64' αλλά δεν μπόρεσε να συμβάλλει στην ανατροπή.
Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Εργοτέλη, μετά από αυτή στο πρωτάθλημα το Σάββατο (26/10) και πλέον οι «πράσινοι» πηγαίνουν με τον καλύτερο τρόπο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Το γκολ του Μπεργκ στο 49' ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, με τον Σουηδό επιθετικό να παίρνει αυτή τη φορά το ρόλο του σκόρερ, ενώ τέσσερις μέρες νωρίτερα, στο ίδιο γήπεδο, ήταν ο δημιουργός του γκολ που πέτυχε ο Φιγκερόα (το πρώτο από τα δύο στη νίκη 2-0 για το πρωτάθλημα). Ενας Παναθηναϊκός που «ζορίστηκε» στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, ανέβηκε για λίγο στη συνέχεια και μετά η εικόνα του αγώνα ήταν ισορροπημένη.
Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε καλές στιγμές (2' Μπαντιμπαγκά, 11' Πελέ, 17' Ρομάνο, 45' Διαμαντάκος) αλλά και πολλά… νεύρα, με τους παίκτες του να διαμαρτύρονται πολύ συχνά στο διαιτητή Κομίνη, άλλες φορές δίκαια (όπως στη φάση του 20' που ο Θεσπρωτός διαιτητής προκλητικά δεν έδωσε φάουλ υπέρ των Κρητικών και κίτρινη στον Κοτσόλη εκτός περιοχής) και άλλες άδικα (για φάουλ του Μπεργκ στον Σαρρή στη φάση του γκολ).
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με το γκολ του Μπεργκ στο 49', που απλοποίησε τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», πλέον, έπρεπε να δεχθούν τρία γκολ για να αποκλειστούν και δύο για να παίξουν παράταση, οπότε έκλεισαν διαδρόμους, χωρίς να παύουν να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ, αλλά χωρίς ρίσκο.
Για τον Εργοτέλη απειλούσε κυρίως ο Πελέ (58', 61', 67') αλλά ο Κοτσόλης όποτε χρειάστηκε ήταν «παρών», ενώ οι αλλαγές του Πετράκη για μεγαλύτερη επιθετικότητα δεν είχαν αποτέλεσμα. Οσο για τους «πράσινους»; Ο Αναστασίου έκανε και αυτός τις κινήσεις για «φρεσκάρισμα» (εν όψει και ντέρμπι) και είδε την ομάδα του να «αγγίζει» το δεύτερο γκολ (69' Πράνιτς και Κλωναρίδης, 81' και 88' Μπεργκ), χωρίς να τα καταφέρνουν.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Ρέντζας (74' Βερπακόφσκις), Πίτσος, Σαρρής, Μεχία, Κοζορώνης (64' Αναστασάκος), Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαλκιαδάκης (78' Μπουχαλάκης), Ρομάνο, Διαμαντάκος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς (80' Μαρινάκης), Αμπεΐντ (60' Ζέκα), Κλωναρίδης (71' Καρέλης), Μπεργκ.