Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα άτομα σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Βραχάτι και Νεμέα.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (19-9-2013), έως σήμερα (20-9-2013) πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βραχατίου και της Νεμέας Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια ογδόντα (280) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εξήντα δύο (162) ήταν ημεδαποί και εκατόν δεκαοκτώ (118) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν εννέα (109) οχήματα και επτά (7) καταστήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα επτά (57) άτομα, από τα οποία δεκαοκτώ (18) ήταν ημεδαποί και τριάντα εννέα (39) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα (24) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δεκαέξι (16) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης, κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.