Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Σεισμός στον Κορινθιακό - Τι λένε οι επιστήμονες

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5.05 το πρωί. Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα  στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και στην Κορινθία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 57 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, 25 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά του Λουτρακίου, με 5 χιλιόμετρα εστιακό βάθος, 24 χλμ νοτιοδυτικά της Θήβας. στη περιοχή Βίλια και Καπαρέλι στον Κορινθιακό κόλπο. Από την ασθενή σεισμική δόνηση δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια έντονη δραστηριότητα, έχουν ακολουθήσει δύο μικρότερα γεγονότα της τάξης των 2 ρίχτερ, αλλά λόγω της διέγερσης που υπάρχει στην κεντρική Ελλάδα, θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες για να δούμε πως εξελίσσεται το φαινόμενο.

Η περιοχή μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια με μικροσεισμικές ακολουθίες, που διαρκούν μερικές μέρες με μικρά μεγέθη σεισμών, τα οποία δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα».
Δείτε τι είπε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ για τη σεισμική δόνηση.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του STAR «Live U» με την Πόπη Τσαπανίδου.


real.gr