Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ευ. Βενιζέλος: Στην τελική στροφή η χώρα


«Η χώρα βρίσκεται στην ανηφόρα αλλά και στην τελική στροφή κι έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.
Σε όσους ρωτούν αν βγαίνει το πρόγραμμα και αν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες που γίνονται, απάντησε πως δεν υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει σχέδιο Β΄, και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή απλώς λέει ψέματα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά μόνο πριν την κρίση -το 2007, 2008 ή αρχές του 2009- και αν υπήρχε κοινωνική συναίνεση, που ακόμα και σήμερα δεν είναι αρκετή, επισήμανε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετά από ένα διάστημα αμφιταλάντευσης επέστρεψε στη λογική της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και διαγραφής του χρέους.
Για τους μικροομολογιούχους είπε ότι «δεν τους ξεχάσαμε και πρέπει να τους τακτοποιήσουμε».
Ευ. Βενιζέλος: Στην τελική στροφή η χώρα (Βίντεο)Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «αστεία» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και σημείωσε πως η κυβερνητική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη στη χώρα.
Χρειάζεται να σεβαστούμε τα όρια αντοχής της κοινωνίας, να υπάρχει αλληλεγγύη για να έχουμε και τη συναίνεσή της, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σχολίασε τη στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ είπε πως δεν είναι δυνατό να απειλούνται με κλείσιμο τα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση επισήμανε ότι το μέτρο δεν απέδωσε όσο θα έπρεπε. Αν είχε αποδώσει θα είχαμε κι ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ανέφερε. Παρατήρησε, επίσης, ότι υπάρχουν "αστοχίες" σε ορισμένα φορολογικά μέτρα.
Σε ό,τι αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα είπε ότι το θέμα είναι πως αυτό θα βοηθήσει την καθημερινότητα των πολιτών.
Σχετικά με την προγραμματική συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν αφορά μόνο τα δύο κόμματα, αλλά όλη την κοινωνία, διότι είναι το εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης.
newsbomb.gr