Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Πήρε… φόρα και “καθαρίζει” την πρωτιά: Ελλάδα – Ιταλία (18:45)

bourousis 

Να περάσει ο επόμενος… Η απουσία του Σπανούλη δεν φάνηκε ποτέ, η Εθνική έκανε το καλύτερο της παιχνίδι στο Eurobasket κόντρα στην Τουρκία και απόψε παίζει την πρωτιά του ομίλου απέναντι στην Ιταλία (18:45, ΑΝΤ1, OTE Sport).

Με μια μεγάλη εμφάνιση που σκόρπισε χαμόγελα ικανοποίησης στους πάντες η Εθνική… σκόρπισε την Τουρκία 61-84 και έδειξε πως έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει για μια ακόμη φορά με μια διάκριση στις βαλίτσες της.

Οι διεθνείς έδειξαν πως μπορούν να “τσακίσουν” τον αντίπαλο και χωρίς τον Σπανούλη, ο Μπουρούσης ήταν… καυτός (και από πλευράς πόντων και επειδή ταλαιπωρήθηκε από πυρετό), ο Ζήσης πραγματικός... μαέστρος και ο Τρινκιέρι έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση!

Πλέον, η Γαλανόλευκη κοιτάζει το σημερινό ματς  με την Ιταλία, αναμέτρηση που θα κρίνει και την πρωτιά στον 4ο όμιλο. Οι δύο ομάδες έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, όντας οι μόνες αήττητες στο γκρουπ και θα λύσουν τις διαφορές τους στο μεταξύ τους παιχνίδι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα τεθούν αντίπαλες μετά από 10 χρόνια.

Ήταν το 2003 όταν είχαν κοντραριστεί στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας, με τους «ατζούρι» να επικρατούν με 62-59 και να προκρίνονται στην επόμενη φάση, αποκλείοντας τη «γαλανόλευκη». Φέτος, συναντώνται νωρίτερα στο τουρνουά, ενώ έχουν παίξει και σε φιλικό προετοιμασίας στο Ακρόπολις, στο οποίο νίκησε άνετα το συγκρότημα του Αντρέα Τρινκιέρι με 79-65.

Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, έχασε το ματς με την Τουρκία και είναι αμφίβολος.