Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Καταιγίδα.. Μπολτ στο Παγκόσμιο της Μόσχας (VIDEO)

bolt1 
 Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή του πρόσθεσε στον κυριακάτικο (11/8) τελικό των 100 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Μόσχας ο Γουσέιν Μπολτ με χρόνο 9.77.
Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ συνδύασε το μετάλλιο με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο (9.77).
Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν (9.85) και τρίτος ο Τζαμαϊκανός Νέστα Κάρτερ (9.95).

Ο Τζαμαϊκανός δεν ξεκίνησε καλά την κούρσα. Εδωσε δικαίωμα στον Αμερικανό, Τζάστιν Γκάτλιν να τον αμφισβητήσει, όμως μετά τα μισά της κούρσας έβαλε 5η και δεν «πιανόταν» παίρνοντας καθαρά τη νίκη.
Ο Μπολτ, λοιπόν, επέστρεψε στην κορυφή των 100 μέτρων στον κόσμο επανορθώνοντας το λάθος που έκανε προ διετίας στη Νταεγού. Εκεί, όπου ο Τζαμαϊκανός βασιλιάς των σπριντ έκανε άκυρη εκκίνηση και αποκλείστηκε πριν καν ξεκινήσει η κούρσα της μίας ανάσας.

Ο κάτοχος έξι χρυσών μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ισάριθμων σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα έκανε αυτό που έπρεπε σε ένα βρεγμένο ταρτάν και σε μία κούρσα που διεξήχθη υπό βροχή. Ναι μεν δεν ξεκίνησε καλά, όμως εκεί κάπου στα 50 μέτρα έβαλε 5η και πέρασε τους αντιπάλους του και δη τον Αμερικανό Τζάστιν Γκάτλιν που προηγούταν.
Ο τελικός των 100 μέτρων:


Ετσι ο Μπολτ με επίδοση 9.77 πήρε το χρυσό μετάλλιο με τον Γκάτλιν να τερματίζει 2ος με 9.85 και τον έτερο Τζαμαϊκανό, Νέστα Κάρτερ από τους τέσσερις του τελικού να συμπληρώνει την τριάδα με 9.95.
Η κατάταξη:
1. Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.77
2. Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 9.85
3. Νέστα Κάρτερ (Τζαμάικα) 9.95
4. Κεμάρ Μπέιλι Κόουλ (Τζαμάικα) 9.98
5. Νικέλ Ασμεάντε (Τζαμάικα) 9.98
6. Μάικ Ρότζερς (ΗΠΑ) 10.04
7. Κριστόφ Λεμέτρ (Γαλλία) 10.06
8. Τζέιμς Ντασαόλου (Μεγάλη Βρετανία) 10.21
Ατελείωτο πανηγύρι πριν και μετά την κούρσα
Οπως συμβαίνει στις κούρσες του Μπολτ, το πανηγύρι τόσο εντός όσο και εκτός ταρτάν ήταν αταλείωτο. Στις εξέδρες του «Λουζνίκι» οι Τζαμαϊκανοί πανηγύριζαν πρόωρα την επιτυχία του Μπολτ. Ηξεραν ότι το μεγάλο αστέρι του κλασικού αθλητισμού δεν χάνει αυτή τη φορά. Ετσι τραγουδούσαν και χόρευαν.
Την ίδια στιγμή ο Μπολτ στον βατήρα της εκκίνησης έκανε τα δικά του... Εδειχνε τη φανέλα της Τζαμάικα που φορούσε, μιμούταν τους ανθρώπους που ανοίγουν τις ομπρέλες τους λόγω της βροχής που έπεφτε κατά τη διάρκεια της κούρσας και βέβαια έπαιζε και λίγο με το κοινό ζητώντας να κάνει ησυχία, προκειμένου να ξεκινήσει η κούρσα. Και αφού αυτή ολοκληρώθηκε, συνεχίστηκε το πανηγύρι.