Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Απολογισμός… εξέγερσης στην Αμυγδαλέζα

AmygdalezaΝύχτα “κόλασης” στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, καθώς από νωρίς το βράδυ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και ένταση, λόγω της εξέγερσης των κρατουμένων.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες έχουν βάλει φωτιές στα κοντέινερ στα οποία διαμένουν, ενώ στην περιοχή ακούγονται και πυροβολισμοί.
Στην περιοχή έφτασαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και οχήματα μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής, με τους άνδρες των ΜΑΤ να εισβάλουν στον χώρο, προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση.
Την ίδια ώρα, άνδρες της Αστυνομίας διεξήγαναν εκτεταμένες έρευνες σε σπίτια της περιοχής καθώς και σε ταβέρνες, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν δραπέτες από το κέντρο κράτησης μεταναστών.
Η εξέγερση ξέσπασε την ώρα της διανομής του φαγητού, ενώ 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από αντικείμενα που τους πετούσαν οι εξεγερμένοι μετανάστες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι μετανάστες εξεγέρθηκαν επειδή διαμαρτύρονται για την παράταση του χρόνου κράτησής τους.
Με ανακοίνωσή της, η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε της πρώτες πρωινές ώρες, και ακολούθησε καταμέτρηση των φθορών που προκλήθηκαν, ενώ διενεργείται και προανάκριση.