Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κλεινδιά Ηλείας


 "Τρέχει" και πάλι η Πυροσβεστική στην Ηλεία . Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στο Κλεινδιά και την Πεύκη, στα όρια των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Στο σημείο επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο και 2 αεροσκάφη, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να ενισχυθούν οι δυνάμεις με αποτέλεσμα  στο μέτωπο της φωτιάς να επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα, που αποτελούνται από 52 άτομα.
Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, όπως και από το γειτονικό δρυοδάσος της Φολόης.

* Στο μεταξύ  όπως αναφέρει το eviazoom.blogspot.gr, μια «ανάσα» από τις αυλές των σπιτιών βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε  στο Παρθένι Αλιβερίου στην Εύβοια. στο σημείο επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη για την κατάσβεση ενώ οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους με τους κουβάδες στα χέρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε όταν αυτοκίνητο τυλίχτηκε, για άγνωστο λόγο, στις φλόγες με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.