Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

O Καμίνης σε… αντάρτικο κατά της κυβέρνησης

Giorgos-Kaminis
(Photo Eurokinissi)
Η εκλογή του Γιώργου Καμίνη στο αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, είχε από την πρώτη στιγμή τις… σκιές της. Ο άλλοτε Συνήγορος του Πολίτη αποτέλεσε προσωπική επιλογή του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του τότε πανίσχυρου Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, χωρίς να συνοδεύεται από τον ενθουσιασμό του “όλου ΠΑΣΟΚ”.
Μετά από μια υποτονική προεκλογική εκστρατεία, χωρίς απτό μήνυμα οράματος για τους πολίτες της Αθήνας, η μάχη είχε νικηφόρα έκβαση, μάλλον περισσότερο επειδή… έχασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς όπως έδειξε η εκ των υστέρων ποιοτική ανάλυση της ψήφου των Αθηναίων, ο τότε υποψήφιος της Κεντροδεξιάς δεν κατάφερε να συσπειρώσει την παραδοσιακή βάση της παράταξής του, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην κάλπη λιγότεροι από όσοι χρειάζονταν, και η ήττα να έρθει φυσιολογικά, χωρίς ο Γιώργος Καμίνης να έχει διαμορφώσει ρεύμα πλειοψηφίας. Ούτε καν εμπιστοσύνης.
Η μέχρι σήμερα θητεία του Γιώργου Καμίνη, δεν έχει συνοδευτεί από φωτογραφίες στιγμής που να πείθουν ότι αξίζει να του δώσουν οι Αθηναίοι μια δεύτερη ευκαιρία. Ο ίδιος ωστόσο το παλεύει, έστω κι αν δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο να έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Για την κοινωνία, τα είπαμε. Δεν… ήταν εκεί ούτε στη νίκη του 2010.
Στο παραπάνω πλαίσιο στρατηγικής, ο Γιώργος Καμίνης ισορροπεί διαρκώς σε τεντωμένο σχοινί. Από τη μια η προσπάθεια αντιπαράθεσης με τη Χρυσή Αυγή, και από την άλλη η υπεύθυνη αντιμετώπιση των θεμάτων που “καίνε” την Αυτοδιοίκηση. Όπως για παράδειγμα το ξεχαρβάλωμα της Δημοτικής Αστυνομίας.
Σήμερα, με άρθρο που υπογράφει στα “Νέα”, ο Γιώργος Καμίνης περνάει στο… αντάρτικο κατά της κυβέρνησης. Κάνει λόγο για “κυβερνητική προχειρότητα και αιφνιδιασμό”, καλεί τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας να επιστρέψουν στην άσκηση των καθηκόντων τους, εγκαταλείποντας την τακτική της “λευκής απεργίας” του τελευταίου διαστήματος, και σημειώνει με νόημα: “Καμία μεταρρύθμιση δεν επιτυγχάνεται με οριζόντιες ή κάθετες λογικές, διότι δεν υπακούει στο διαχρονικό αίτημα για δικαιοσύνη και αξιοκρατία, ούτε όμως στο σύγχρονο αίτημα για ανασυγκρότηση και ανάταξη των ανθρώπων και των μεγεθών. Και καμία διεκδίκηση δεν νοείται, όταν αντιβαίνει στο δημόσιο συμφέρον”.
Πολλές οι βάρκες επί των οποίων προσπαθεί να ισορροπήσει ο δήμαρχος Αθηναίων. Με την απόπειρα να μοιάζει εκ των προτέρων καταδικασμένη. Και τον λογαριασμό να τον πληρώνει, σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα…

ysterografa.gr