Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Με ελικόπτερο η αποφυλάκιση Μουμπάρακ

helicopter
Ο διευθυντής της φυλακής υψίστης προστασίας Τόρα στο Κάιρο, έλαβε το μεσημέρι γραπτή εντολή από τον Εισαγγελέα της Αιγύπτου, να μεριμνήσει για την άμεση απελευθέρωση του Χόσνι Μουμπάρακ.
Η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν υποχρεωτική, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Αιγύπτου, ενώ στη γραπτή εντολή που στάλθηκε από την Εισαγγελία στον διευθυντή της φυλακής Τόρα, υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Σημειώνεται ότι δικαστήριο του Καϊρου διέταξε χθες την αποφυλάκιση του Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς αποσύρθηκαν οι σε βάρος του κατηγορίες για διαφθορά, και είχε προ πολλού ξεπεράσει τον χρόνο προφυλάκισης που ορίζει ο νόμος.
Οι αρχές της Αιγύπτου αποφάσισαν να θέσουν τον Χόσνι Μουμπάρακ σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την αποφυλάκισή του, και για να προλάβουν τυχόν αντιδράσεις, αλλά και στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει κηρυχθεί από την προηγούμενη εβδομάδα η Αίγυπτος.
Η μεταφορά του Χόσνι Μουμπάρακ έγινε με ελικόπτερο, το οποίο προσγειώθηκε στις 16.00 στη φυλακή Τόρα. Έξω από τη φυλακή συγκεντρώθηκε από νωρίς πλήθος κόσμου, που χειροκροτούσε την ώρα που το ελικόπτερο αναχωρούσε από τη φυλακή.
Το γεγονός ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ απελευθερώθηκε, επιβεβαίωσε και το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου με ανακοίνωσή του, ενώ το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Μαάντι στο νότιο Κάιρο.

Video


ysterografa.gr