Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Μίκα Ιατρίδη: «Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη αξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα, με την οποία δεν εξασφαλίζεται ούτε η διαφάνεια του διαγωνισμού, αλλά ούτε και η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σώματος».

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κατέθεσε η βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με τις ρυθμίσεις της προκήρυξης του διαγωνισμού κατάταξης Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έτους 2013.

Στην ερώτηση της η βουλευτής Δωδεκανήσου, με βάση και τις παρατηρήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), σημειώνει ότι με τις ρυθμίσεις της προκήρυξης του διαγωνισμού δεν εξασφαλίζεται ούτε η εγκυρότητα του, ούτε η διαφάνεια του, αλλά, πολύ περισσότερο, η κατανομή των θέσεων δεν φαίνεται να βελτιώνει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος.

Ολοκληρώνοντας την ερώτηση της, η Μίκα Ιατρίδη, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει στη διενέργεια του διαγωνισμού μέσω του ΑΣΕΠ και να εξεταστεί η κατανομή των θέσεων, ώστε να μην επηρεαστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.