Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

"Η κυβέρνηση της Συρίας δεν έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα"

alzohbi
Ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, Ομράνε αλ-Ζόχμπι, δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση δεν έχει “ποτέ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα”, απορρίπτοντας έτσι τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.
“Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ χημικά όπλα στη Συρία, είτε με υγρή είτε με αέρια μορφή”, είπε σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι αλ-Μαγιαντίν με έδρα τη Βηρυτό, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.
“Ο συριακός στρατός δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα γιατί το ηθικό του είναι υψηλό και πραγματοποιεί προόδους απέναντι στην τρομοκρατία”, διαβεβαίωσε.
“Ο συριακός στρατός προωθείται” και “οι τρομοκράτες βρίσκονται σε δύσκολη θέση”, πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας την επίσημη ορολογία για να περιγράψει τους αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατέφυγε στα τοξικά αέρια σε επιθέσεις που εξαπέλυσε την Τετάρτη εναντίον της περιοχής της Δαμασκού.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι κατέγραψε περισσότερους από 300 νεκρούς από τοξικά αέρια από την Τετάρτη, ανάμεσά τους δεκάδες αντάρτες.

ysterografa.gr