Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Συμβουλές “πολιτικής μάχης” από τον Θανάση Παπαμιχαήλ

ekloges-ison-polemos
Η επιστήμη της πολιτικής επικοινωνίας υπήρξε διαχρονικά παρεξηγημένη. Υπό την έννοια ότι προσπάθησαν να την οικειοποιηθούν πολλοί, συνήθως ερασιτέχνες, χωρίς την απαραίτητη ακαδημαϊκή παιδεία και με μοναδικό όχημα την… προστιθέμενη αξία της γνωριμίας με πολιτικούς ταγούς, τους οποίους συνεπικουρούσαν.

Απέναντι στην παραπάνω στρέβλωση της πολιτικής επικοινωνίας, υπάρχει ο αντίλογος επαγγελματικών προσπαθειών, που ειδικά τη σημερινή εποχή της μεγάλης κρίσης, της σύγχυσης και των… πασαλιμάτων που κατά πλειοψηφία συνθέτουν την επικοινωνιακή στρατηγική κομμάτων και προσώπων, θα πρέπει να αναδεικνύονται. Και να ενισχύονται.
Τέτοιος αντίλογος είναι το νέο βιβλίο του γνωστού επικοινωνιολόγου Θανάση Παπαμιχαήλ, με τίτλο “Εκλογές ίσον πόλεμος”, που συνιστά έναν επίκαιρο και χρήσιμο οδηγό “πολιτικής μάχης”, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, και των πιθανών βουλευτικών εκλογών που θα ακολουθήσουν, αν δεν… προηγηθούν.
Όπως ο ίδιος ο Θανάσης Παπαμιχαήλ αφηγείται στο βιβλίο του, “Οι εκλογές είναι πόλεμος. Υπό τα σημερινά δεδομένα οι επόμενες Εθνικές ή Αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτικό περιβάλλον με αστάθεια, γενικευμένο κλίμα απόρριψης, φαινόμενα ακραίου χουλιγκανισμού και αποθέωση του «αντισυστημικού».
Η υψηλού επιπέδου επιστημονική εξειδίκευση της ομάδας των επικοινωνιολόγων της Think Politics, σε συνδυασμό με την έντονη ροπή σε νέες μεθόδους πολιτικής επικοινωνίας και με μια σειρά εμπειριών και προσωπικών βιωμάτων συντέλεσαν να δημιουργηθεί το νέο βιβλίο – εγχειρίδιο πολιτικής επικοινωνίας «ΕΚΛΟΓΕΣ ίσον ΠΟΛΕΜΟΣ».
Ένα βιβλίο – εγχειρίδιο μοναδικό στο είδος του, με στόχο την πολιτική προετοιμασία του υποψήφιου με τη δομή της προεκλογικής του εκστρατείας βασισμένη στις απαιτούμενες αρχές του κινέζου στρατηγού Σουν Τζου, για τον ηγέτη που θέλει να κερδίζει.
Ο κινέζος στρατηγός Σουν Τζου με τα κείμενα του ηλικίας 2.500 χρόνωνστην «Τέχνη του πολέμου» παραμένει τόσο επίκαιρος που διδάσκεται σήμερα σε πολλές σχολές στην Αμερική τη Μέκκα της Πολιτικής Επικοινωνίας.
Μερικά από τα περιεχόμενα του βιβλίου: Η προετοιμασία του υποψήφιου Η προσέγγιση πολιτών, η οργάνωση, ο ανταγωνισμός, η συνεργασία. Οι δεξιότητες ενός ηγέτη στην πολιτική και πως κερδίζονται οι μάχες στο πεδίο της σύγχρονης πολιτικής Νικηφόρες στρατηγικές και τακτικές στην προεκλογική εκστρατεία Η διαχείριση κρίσεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας Πολιτικοί ελιγμοί στην τελική ευθεία και πολλές ακόμη συμβουλές για όλα τα κρίσιμα στάδια μιας προεκλογικής μάχης”.

ysterografa.gr