Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Επίσκεψη του Πετρου Τατούλη στη Δυτική Μάνη.

Στην τελετή ανακήρυξης του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, Επίτιμου Δημότη Δυτικής Μάνης, παρευρέθη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Δημητρίου Γιαννημάρα, η οποία έλαβε χώρα στο Δ.Δ. Καστανιάς την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος συνοδευόταν από τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, εξήρε την προσφορά του κ. Μαρτίνου, τονίζοντας ιδιαίτερα την κοινωνική ευαισθησία του, αλλά και την πολυσήμαντη συνεισφορά του στην τοπική κοινωνία, όπως καταδεικνύει η πρωτοβουλία του για την αναστήλωση των Βυζαντινών ναών του Αγίου Νικολάου «Μαρούλαινας» και Αγίου Πέτρου.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι, μετά την ενημέρωση που είχε για τη μελετητική ωριμότητα της αναστήλωσης του πύργου του «Δουράκη», αρχιτεκτονικό και ιστορικό μνημείο της Μάνης, το έργο θα ενταχθεί πολύ σύντομα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως είναι το χρόνιο αίτημα των κατοίκων.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης μαζί με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες τους επισκέφθηκαν τα έργα που εκτελούνται στο Δήμο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο αυτό επιθεώρησαν και το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Ακρογιάλι, έργο το οποίο έχει αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

Ο Δήμαρχος κ. Γιανημάρας ανέφερε την αγαστή συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και τον ευχαρίστησε για την ολοκλήρωση αυτού του έργου το οποίο θα προστατέψει την παραλία και θα αναβαθμίσει την