Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η ΟΝΝΕΔ για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Πέμπτη, 25 - 07 - 2013
Image
Η σημερινή ημέρα έχει για την πατρίδα μας διπλή σημασία. Αποτελεί γιορτή για την επιστροφή της Δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε. Ταυτόχρονα όμως, είναι και ημέρα μνήμης. Ημέρα κατά την οποία θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν την ψυχή τους, όντας προσηλωμένοι στον Αντιδικτατορικό Αγώνα.
Η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή αποκατέστησε θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες και επανέφερε τη σταθερότητα στην πολιτική ζωή του τόπου. Εκείνα που τώρα θεωρούνται αυτονόητα κατακτήθηκαν με αγώνες και η επέτειος αυτή θα μας το θυμίζει για πάντα.

Σήμερα, η κοινωνία βάλλεται καθημερινά από αντιδημοκρατικές απόψεις. Από τη μία οι κουκουλοφόροι και οι προστάτες τους, που λανσάρονται ως δημοκράτες αλλά υπερασπίζονται δραπέτες. Από την άλλη οι δήθεν αντισυστημικοί που αποστρέφονται τα δημοκρατικά ιδεώδη, αλλά επωφελούνται από αυτά συμμετέχοντας εδώ και χρόνια στις εκλογές, λαμβάνοντας κρατικές
επιχορηγήσεις.
Όπως τότε, έτσι και τώρα, η Δημοκρατία για όλους τους Έλληνες είναι αδιαπραγμάτευτη. Η γενιά μας θα πρέπει να αποτελέσει το ισχυρότερο ανάχωμα απέναντι στον επικίνδυνο λαϊκισμό. Είναι δική μας ευθύνη να δουλέψουμε, έχοντας ως γνώμονα τις αξίες της Δημοκρατίας, ώστε η Ελλάδα να βγεί από την κρίση, ενωμένη και ισχυρή.
Από το Γραφείο Τύπου