Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Στα $1.336 σκαρφάλωσε ο χρυσός

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα ενός έτους σημείωσε ο χρυσός. Κέρδισε 3,36% και έκλεισε στα 1.336 δολάρια, για πρώτη φορά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Ισχυρή άνοδος και για το ασήμι 

Τη μεγαλύτερη άνοδο (3,3%) σε διάστημα ενός έτους σημείωσε ο χρυσός-Στα $1.336 Ανοδικά κινήθηκαν τη Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, χάρη στις προσδοκίες για την συνέχιση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed και την πτώση του δολαρίου.
Το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου έκλεισε πάνω από τα 1.300 δολάρια ανά ουγκιά.
Το συμβόλαιο Αυγούστου κέρδισε 43,10 δολάρια ή 3,3% στα 1.336 δολ. ανά ουγκιά στο Comex στο New York Mercantile Exchange. Η άνοδος αυτή είναι η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.
Την περασμένη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 1,3%, σημειώνοντας την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μαϊο.
"H δήλωση του Bernanke έχει δώσει ώθηση στο χρυσό" ανέφερε αναλυτής του Bloomberg. "Επίσης, τα αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας επιβεβαιώνουν ότι η τόνωση θα συνεχιστεί" πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ένωση κτηματομεσιτών των ΗΠΑ μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν 1,2% τον Ιούνιο στην αμερικανική αγορά ακινήτων.
Η είδηση για την πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών διεύρυνε τις απώλειες για το δολάριο, με τον δείκτη του αμερικάνικου νομίσματος να υποχωρεί 0,5%.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Προθεσμιακών Συναλλαγών σε Εμπορεύματα (CFTA) τα hedge funds αύξησαν τις θέσεις long στο πολύτιμο μέταλλο κατά 56% στα 55.535 συμβόλαια ως τις 16 Ιουλίου, το υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Ιουνίου.
Κέρδη σημείωσε και το ασήμι με την τιμή του να ενισχύεται κατά περίπου 5% στα 20,5 δολάρια ανά ουγκιά.
 euro2day.gr