Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Ψήφισμα για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης


Καταδικάζουμε  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην κατάργηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης.
Η παράλληλη ύπαρξη δημόσιας και ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης αποτελεί εγγύηση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να διασφαλίζεται η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων. Αποτελεί εγγύηση για τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, που σήμερα πολλαπλώς δοκιμάζονται.
Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι, «κατά τη ρητή διατύπωση του άρθρου 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μπορούν να εκδίδονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, αποκλειστικά και μόνο σε «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».
Εν προκειμένω, δεν υφίσταται κανενός είδους «έκτακτη περίπτωση», στην οποία μάλιστα να μπορεί να θεωρηθεί ότι συντρέχει «εξαιρετικά επείγουσα» και, συγχρόνως, «απρόβλεπτη ανάγκη», ώστε να νοείται δυνατότητα άσκησης νομοθετικής λειτουργίας από την εκτελεστική εξουσία».
Με διαρκείς και συνεχόμενες πράξεις κυβερνητικής αυθαιρεσίας, η πολιτική εξουσία φέρει ακέραια την ευθύνη για την πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος στα μάτια των πολιτών, με αποτέλεσμα να πυροδοτούνται κοινωνικές εξεγέρσεις, και να τίθεται, κατ’ αυτόν τον τρόπο, σε άμεσο κίνδυνο η υπόσταση ακόμα και του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος