Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ -ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΜΕΑΣ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f434074c1ce099&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371289372321&sads=xz9OOdE2OBV0BgBhsL21fm-7oyc 
Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε στη Νεμέα και στο Φράγμα του Ασωπού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλης, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, κ. Α. Παπαφωτίου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Α. Πισιμίση, το Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Ν. Παπαϊωάννου και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων. Τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Νεμέας, κ. Ε. Ανδριανάκος, ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Α. Πνευματικός, ο Δήμαρχος Σικυωνίων, κ. Σ. Σταματόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας και συζήτηση για τα έργα της Περιφέρειας που εκτελούνται στο Δήμο Νεμέας και τον προγραμματισμό και την πορεία υλοποίησης για τα έργα που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στα πλαίσια της ενδελεχούς ενημέρωσης που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Δήμου όπως:

  • Κόμβος Νεμέας, προϋπολογισμού 4.100.000 ευρώ που εκτελείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για έργο που η υλοποίησή του αναμένεται να αναβαθμίσει την είσοδο του Νομού και να αναδείξει ολόκληρο τον οικιστικό ιστό της έδρας του Δήμου.
  • https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f434074c1ce099&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371289422284&sads=fSS9_Mup97M52izAk_iC3MqHVxQΤον οδικό Άξονα Βοχαϊκό – Σουληνάρι – Χαλκί, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ που εκτελείται στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Αποτελεί κρίσιμο οδικό άξονα, συνδέει δύο Δήμους και η αναβάθμιση στην προσπελασιμότητά του κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για τη διακίνηση και μεταφορά των αγροτικών προϊόντων.
  • Την αναβάθμιση του ιστορικού μνημείου της Παναγίας των Βράχων, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, έργο που εκτελείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και αναδεικνύει ένα από τα πολιτιστικά τοπόσημα της περιοχής, ενώ υπογράμμισε
  • την άμεση δημοπράτηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες του έργου της αναβάθμισης της προσπελασιμότητας του οδικού Άξονα Νεμέα – Κούτσι – Στιμάγκα, προϋπολογισμού περίπου 7.000.000 ευρώ, ενός κρίσιμου εμπορικού οδικού άξονα μείζονος σημασίας για τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων και τη σύνδεση των παραγωγών με τις επιχειρήσεις και
  • την επικείμενη έναρξη εργασιών για τη συντήρηση και αναβάθμιση της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, έργο για τη ριζική αναβάθμιση ενός ιστορικού μνημείου που το όνομά του χαρακτηρίζει όλη την περιοχή της Νεμέας και την ποικιλία των διεθνούς φήμης κρασιών της.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f434074c1ce099&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371289518624&sads=RqpRD0EM6UrnxSU0wbCyAO3TwaoΣε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο Δήμαρχος Νεμέας και το Δημοτικό Συμβούλιο υποδέχτηκαν τις ανακοινώσεις του κ. Τατούλη για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού της πόλης της Νεμέας, την προγραμματιζόμενη αναβάθμιση και αποκατάσταση του Κέντρου Υγείας Νεμέας και τη διαμόρφωση της σύνδεσης του Αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας με το Επαρχιακό και Εθνικό Δίκτυο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης τόνισε: «Η δυνατότητα να υλοποιούμε αυτά τα προγράμματα οφείλεται στην άοκνη προσπάθεια της Περιφερειακής ηγεσίας, παρά τις περικοπές λόγω της οικονομικής κρίσης, να διεκδικεί και να εξασφαλίζει πόρους από τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα.» Δήλωσε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει θέσει πλέον το αναπτυξιακό της σχέδιο σε εφαρμογή με άμεσα ορατά αποτελέσματα για τους πολίτες και επισήμανε: «Έργα όπως αυτά που εξελίσσονται στη Νεμέα, προχωρούν σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου. Τα έργα των υποδομών, σε συνδυασμό με την πολιτική μας για τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την ενέργεια και την άμεση λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων καθιστούν την Πελοπόννησο προνομιούχο πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή επιχειρηματικότητα και ισχυρό brand name στον τομέα του διεθνούς τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, σημείωσε πως ο όγκος των έργων στο Δήμο Νεμέας είναι πρωτοφανής για τις τελευταίες δεκαετίες, παρά την έλλειψη των κεντρικών πόρων. Δήλωσε πως η συνδυασμένη κατασκευή μεγάλων αναπτυξιακών υποδομών στον αγροτικό, πολιτιστικό και τουριστικό τομέα, εξασφαλίζει τη μέγιστη αποδοτικότητα των έργων που εκτελούνται σήμερα σε μια περιοχή που το αξίζει, γιατί η Νεμέα αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ανάπτυξης της Κορινθίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο Νεμέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνοδευόμενος από τα στελέχη της Περιφέρειας και τους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες, πραγματοποίησε επιτόπου επίσκεψη και επιθεώρηση των έργων στον Ασωπό ποταμό, διαπίστωσε την πλήρη εξέλιξη του έργου μετά από μακρά περίοδο περιπετειών και δεσμεύτηκε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος, κάτι το οποίο θεωρεί βέβαιο μετά την εικόνα που αποκόμισε.

Ο δε Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, επισήμανε ότι: «Οριοθετήσαμε από την αρχή ότι το έργο είναι μείζονος σημασίας στον αγροτικό, τουριστικό και αναπτυξιακό τομέα όχι μόνο της Κορινθίας, αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και διαπιστώνουμε σήμερα ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις το έργο να αποδοθεί έγκαιρα στους πολίτες και την τοπική κοινωνία».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ