Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ώρα Κυπέλλου απόψε για Ολυμπιακό και Αστέρα - Ο Δαυίδ μονομαχεί με τον Γολιάθ

Όταν ο Δαυίδ συνάντησε τον Γολιάθ (vds)
Βραδιά ποδοσφαίρου απόψε, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ.
Στις 20.30 θα αναμετρηθούν στον 70ο τελικό ο πολυνίκης της διοργάνωσης Ολυμπιακός και ο Αστέρας Τρίπολης. και, προφανώς, ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν θεωρούν τους «ερυθρόλευκους» ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τρόπαιου.
Στην ιστορία, μάλιστα, του θεσμού, περίπου το ένα τρίτο από τους 69 τελικούς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα μπορούσαν κάλλιστα να παραλληλιστούν με τη μάχη ανάμεσα σε Δαυίδ και Γολιάθ, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο φιναλίστ, ήταν κάτι περισσότερο από προφανής.
Από αυτούς τους 24 τελικούς, λοιπόν, σε κάποιους το φαβορί επιβεβαίωσε και... επί χόρτου την ανωτερότητά του, επικρατώντας εύκολα, σε κάποιους άλλους είδε κι έπαθε και σε ορισμένους απλώς...  επαναλήφθηκε η ιστορία της Βίβλου, με τον «ποδοσφαιρικό Δαυίδ» να είναι ο νικητής.
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες σε τελικό (37), ενώ για τον Αστέρα αυτή είναι η παρθενική του εμφάνιση ως φιναλίστ και γίνεται η έκτη ομάδα της περιφέρειας (εκτός Αθήνας, Θεσσαλονίκη, Πειραιά), που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.
Ο Ολυμπιακός είναι το λογικό φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά ο Μίτσελ έσπευσε να προειδοποιήσει: «Οποιος νομίζει ότι θα κερδίσουμε με ταμπέλα την ιστορία και το όνομα κάνει μεγάλο λάθος», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.
Στην αποστολή του Ολυμπιακού μετέχουν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Χουάν Πάμπλο Πίνο, εν αντιθέσει με τους Λεάντρο Γκρέκο και Παναγιώτη Βλαχοδήμο, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τον Μίτσελ.
Η αποστολή του Ολυμπιακού: Κάρολ, Μέγιερι, Αμπντούν, Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Λυκογιάννης, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Παπαδόπουλος, Πίνο, Ρουγκάλας, Σιόβας.
Ως την κορυφαία στιγμή στην Ιστορία του Αστέρα Τρίπολης χαρακτήρισε ο Σάκης Τσιώλης τον τελικό Κυπέλλου. Ο Ελληνας τεχνικός επεσήμανε ότι στόχος της ομάδας του είναι να καταστεί ανταγωνιστική στην αναμέτρηση, ενώ αποκάλυψε ότι κάτω από τα δοκάρια θα καθήσει ο Φούλοπ.
Στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τραυματισμού βρίσκεται ο Σάκης Τσιώλης στον Αστέρα, καθώς ο Φούλοπ προπονήθηκε κανονικά, ενώ ερωτηματικό είναι ο Μπαρτολίνι που υποφέρει από ενοχλήσεις.
Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης: Φούλοπ, Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Αλβάρες, Σέτι, Ουσέρο, Ουρτάδο, Κουρμπέλης, Κοντοές, Λέντσε, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Ναβάρο, Φραγκουλάκης, Κάφα, Περόνε, Καλαντζής, Μπακασέτας.
Το μόνο σίγουρο είναι πως το φετινό Κύπελλο Ελλάδας θα καταλήξει σε… ήρωα της επανάστασης του ’21 καθώς θα στηθεί μπροστά στο «Γ. Καραϊσκάκης» ή στο «Θ. Κολοκοτρώνης».
Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης είναι οι μοναδικές ομάδες της Super League, τα γήπεδα των οποίων φέρουν ονόματα ηρώων της ελληνικής επανάστασης καθώς  στις 20:30 θα τεθούν αντιμέτωποι στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ διεκδικώντας το Κύπελλο Ελλάδος.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το 16ο νταμπλ στην ιστορία τους και 26ο Κπυέλλο, μια και πριν από μερικές εβδομάδες πανηγύρισαν την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος.
Αντίθετα, αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή των Αρκάδων σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και θέλουν να συνδυάσουν αυτή την ιστορική στιγμή με την κατάκτηση του τροπαίου.