Σάββατο 11 Μαΐου 2013

"ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ" ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 43

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 43
 
Όλοι μας ανεξαιρέτως σήμερα περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές. Το φάσμα της κρίσης μας σκεπάζει όλους και χωρίς διακρίσεις. Ζούμε και κινούμαστε σε ένα ζοφερό κλίμα χωρίς να υπάρχει φώς στο τούνελ. Και αυτό το λιγοστό φως που βλέπουμε στην άκρη του δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι. Κατά μια ερμηνεία είναι το φως που θα μας βγάλει από το σκοτεινό αδιέξοδο και κατά την άλλη ερμηνεία είναι το φως του τρένου που έρχεται κατά πάνω μας. Οι Έλληνες και ειδικότερα εμείς οι ΦΕΝΕΑΤΕΣανέκαθεν είμαστε λαός που έχει περάσει από πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις...
...Είμαστε μια "ράτσα διαλεχτή" όπως λέει και το τραγούδι. Η ιστορία έχει δείξει πως όταν ένας λαός είναι ενωμένος και δυνατόςξεπερνάει τα πάντα και μέσα από δύσκολες καταστάσεις βγάζουμε αν θέλετε τις πιο σπάνιες αρετές μας.
Ξαναγυρίζουμε πίσω στις οικογένειές μας, στους συγγενείς μας, στο χωριό μας, στις ρίζες μας.
Σήμερα επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε ο πιο σημαντικός και ο κυριότερος κρίκος, το όργανο επικοινωνίας με τους Απανταχού ΦΕΝΕΑΤΕΣ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, η εφημερίδα μας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ» να συνεχίσει να εκδίδεται και να μπαίνει στα σπίτια των χωριανών μας.
Η εφημερίδα μας εκδίδεται ανελλιπώς από το 2005, εδώ και 8 συνεχή έτη. Για κανένα λόγο τούτες τις δύσκολες ώρες, τούτες τις δύσκολες στιγμές δεν πρέπει να σταματήσει η έκδοσή της.
Ο τόνος δεν είναι απλά δραματικός.
Είναι πραγματικός αλλά και ουσιαστικός.
Θέλουμε και πρέπει να συλλέγουμε μηνύματα και να τα εκπέμπουμε γραπτώς.
Θέλουμε να γνωρίζουμε τα καλά και τα κακά γεγονότα.
Θέλουμε και επιβάλλεται με λίγα λόγια να επικοινωνούμε μεταξύ μας.
Άλλωστε η επικοινωνία είναι αναγκαία συνθήκη της σημερινής κοινωνικής αλληλεγγύης.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε κοινωνικούς δεσμούς μεταξύ των ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΏΝ και των παιδιών μας.
Η Φενεατική επικοινωνία, η σύσφιξη των σχέσεων, η ανταλλαγή πληροφοριών (κοινωνικά γεγονότα),η ανάλυση ιστορικών γεγονότων ζητούν και επιβάλλουν την συνέχισή της προς χάρη του αναγνωστικού της κοινού.