Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η κούπα στην Κορινθία!


Τεράστια επιτυχία για το Κορινθιακό ποδόσφαιρο, καθώς η ομάδα της Νότιας Ζώνης κατέκτησε το πρωτάθλημα Νέων Προεπιλογής Εθνικών ομάδων!
Στον τελικό της Παρασκευής στο Καραϊσκάκη, σε ένα ματς όπου πραγματικά «έσπασαν» καρδιές, η Νότια Ζώνη (7η, 8η, 9η Περιφέρεια),  επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι  5-4 της Βόρειας Ζώνης και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Νέων Προεπιλογής Εθνικών ομάδων, ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα, τελείωσε με το ισόπαλο 1-1. Η ομάδα του Γιώργου Καρυώτη, προηγήθηκε στο 48’ με τον Ρέντζη, αλλά οι αντίπαλοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια επτά λεπτά αργότερα με τον Κυριάκο Αμαραντίδη (55’), με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.
Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι, όσο και αν προσπάθησαν και οι δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η αναμέτρηση, στην διαδικασία των πέναλτι.
Εκεί, η Νότια ζώνη ξεκίνησε άσχημα, καθώς ο Τρίγκας έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ οι αντίπαλοι της Βόριας Ζώνης ήταν εύστοχοι, έως και το 4ο πέναλτι ( Ντινόπουλος , Μαζουλουξής , Κεσίδης και Αμαραντίδης Κ.) .
Εκεί ανέλαβε δράση ο τερματοφύλακας Άστρας, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις των Χατζηγεωργίου και Ίντου, σε συνδυασμό και με τις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι των Σταθόπουλου, Αναστασίου , Καρούτη, Παναγιώτου και  Θύμιου Κοντογιάννη, η Νότια Ζώνη στέφθηκε πρωταθλήτρια, στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Αυτό είναι μια τεράστια επιτυχία και για την Κορινθία, καθώς τα παιδιά της έφτασαν στην κορυφή της Ελλάδος και απέδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει, ενώ τεχνικός της ήταν ο Γιώργος Καρυώτης και βασικά στελέχη της ομάδας ήταν οι Νιάρος (Ηρακλής Ξυλοκάστρου), Νάκος (Ελλάς Βέλου), Σταύρου (Πέλοπας Κιάτου) και Κοντογιάννης (Ατρόμητος Χιλιομοδίου).
 
Νότια Ζώνη: Άστρας, Παναγιώτου, Αναστασίου, Σταύρου, Νάκος, Νιάρος (71΄ Μαναρίτσας), Καρούτης, Τρίγκας, Σταθόπουλος, Κονιδάς (111΄ Κοντογιάννης), Ρέντζης (80΄ Γεωργιόπουλος)
Βόρια Ζώνη: Λαμπίρης, Τσατσαρωνάκης, Μουρατίδης, Χατζηγεωργίου, Μαζουλουξής, Ίντος, Παπουτσίδης (40΄ Αμαραντίδης Κ.), Ζολώτας (53΄ Μηντσιούδης), Ντινόπουλος, Μπίντσης (50΄ Κεσίδης), Αμαραντίδης Β.