Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Με αξιοπρέπεια και για την Ιστορία της θα παίξει η Κόρινθος - Μάχη ανόδου γιά 5 ομάδες

Κόρινθος: «Για την ιστορία και την αξιοπρέπειά της...» | onsports.gr
Στην ολοκλήρωσή του φτάνει ο φετινός «μαραθώνιος» στον Νότιο όμιλο της Football League 2 την Κυριακή (26/5).
Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά πέντε ομάδες θα παλέψουν αύριο το απόγευμα στην τελευταία «στροφή» του πρωταθλήματος για τα δύο ενοπομήναντα «εισιτήρια» που οδηγούν στη Β’ Εθνική και δεν έχουν βρει κάτοχο.
Την άνοδό τους έχουν κερδίσει ο Φωστήρας , ο Παναιγιάλειος,η Επισκοπή και ο Αχαρναικός, ενώ ... κόλπο της ανόδου είναι οι Αστέρας Μαγούλας, Γλυφάδα, Προοδευτική, Χανιά και Πανηλειακός.

Ο Αστέρας Μαγούλας ανεβαίνει αν κερδίσει ή φέρει ισοπαλία στην Κόρινθο. Ανεβαίνει και με ήττα αν χάσει ο Πανηλειακός και φέρουν ισοπαλία τα Χανιά. Δεν ανεβαίνει αν χάσει, κερδίσει ο Πανηλειακός και φέρουν ισοπαλία τα Χανιά, ή αν χάσει και κερδίσουν Πανηλειακός, Γλυφάδα.
Η Προοδευτική που παίρνει τρεις ξεκούραστους βαθμούς (παίζει με Εθνικό Αστέρα) ανεβαίνει αν λήξει ισόπαλο το παιχνίδι Χανιά – Γλυφάδα και δεν κερδίσει ο Πανηλειακός στον Ταύρο τον Φωστήρα. Δεν ανεβαίνει αν υπάρξει νικητής στα Χανιά και πάρει έστω ένα βαθμό η Μαγούλα, ή αν πάρει ένα βαθμό η Μαγούλα και κερδίσει ο Πανηλειακός.
Τα Χανιά αν κερδίσουν τη Γλυφάδα ανεβαίνουν. Δεν ανεβαίνουν αν φέρουν ισοπαλία ή χάσουν. Υπάρχει μία ειδική περίπτωση που μπορεί με ισοπαλία να γίνει μπαράζ αν ισοβαθμήσουν στους 36 τα Χανιά, η Προοδευτική και ο Πανηλειακός.
Και οι τρεις ομάδες έχουν από 5 βαθμούς και θα δώσουν αγώνες για μία θέση.
Η Γλυφάδα ανεβαίνει αν κερδίσει στα Χανιά. Δεν ανεβαίνει αν φέρει ισοπαλία ή χάσει. Δεν εμπλέκεται σε καμία ισοβαθμία. Υπάρχει και το ενδεχόμενο Προοδευτική, Πανηλειακός, Αστέρας Μαγούλας και Χανιά να ισοβαθμίσουν στους 36 βαθμούς. Σε περίπτωση τετραπλής ισοβαθμίας, τα δύο εισιτήρια παίρνουν Προοδευτική και Πανηλειακός. Από την άλλη, η Προοδευτική μπορεί να έχει πάρει το ματς στα... χαρτιά με τον Εθνικό Αστέρα αλλά θα έχει πολύ άγχος αφού περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Επίσης, η Μαγούλα θέλει τον βαθμό στην Κόρινθο, η οποία είναι αδιάφορη και ίσως αυτό την αγχώσει περισσότερο.

Τον Αστέρα Μαγούλας υποδέχεται για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League 2 η Κόρινθος, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν μόνο τη νίκη ώστε να πανηγυρίσουν την άνοδό τους.
Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της Κορίνθου μπορεί να μην κατάφεραν να πραγματοποιήσουν καλή πορεία φέτος, αλλά θα παίξουν για  την ιστορία και την αξιοπρέπειά της στην τελευταία αγωνιστική της Football League 2, σύμφωνα με παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΑΕ:
«Μετά και τα τελευταία αποτελέσματα των αγώνων της Football League 2, βλέπουμε ότι η ομάδα μας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο ποιές ομάδες θα ανέβουν στη Football League. Η ομάδα μας αντιμετώπισε οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα, αλλά με την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων και το φιλότιμο παικτών, προπονητών, φυσιοθεραπευτών και φροντιστών, κατάφερε με αξιοπρέπεια να φτάσει ως εδώ.
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, ότι και στον τελευταίο αγώνα της Κυριακής, Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ θα παίξει για την ΙΣΤΟΡΙΑ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ της».

Το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής γίνεται στα Χανιά, όπου ο ΑΟΧ αντμετωπίζει τη Γλυφάδα αφού ο "θάνατος σου, η ζωή μου" . Άπαντες στη χανιώτικη ομάδα γνωρίζουν τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης και παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που παρουσιάζονται για μία ακόμα αγωνιστική η πίστη και η αποφασιστικότητα για νίκη είναι μεγάλη. Στον ΑΟΧ δεν θέλουν να «κλωτσήσουν» την ιστορική ευκαιρία της ανόδου στη Football League μετά από τρεις δεκαετίες και οι ποδοσφαιριστές παρουσιάζονται πανέτοιμοι για νέα κατάθεση… ψυχής εντός αγωνιστικού χώρου.
Στον Ταύρο ο Φωστήρας , αγωνίζεται με τον Πανηλειακό: και θέλει ένα βαθμό για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.
Τον τίτλο του πρωταθλητή, διεκδικεί και ο Παναιγιάλειος που αγωνίζεται με την Επισκοπή.Αν χάσει η ομάδα του Ταύρου και οι Αιγιώτες κερδίσουν την Επισκοπή. Σε αυτή την περίπτωση οι δύο ομάδες θα δώσουν αγώνα μπαράζ. .
H Καλαμάτα στο τελευταίο ματς της χρονιάς αγωνίζεται κόντρα στον Ρούβα. Το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες είναι άδιαφορες βαθμολογικά δεν σημαίνει ότι δε θα παλέψουν για τη νική. Οι "μελανόλευκοι" για ακόμη ένα παιχνίδι θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να "κλείσουν" τη χρονιά με ένα τρίποντο
Ο αγώνας του Εθνικού Αστέρα με την Προοδευτική δεν θα διεξαχθεί λόγω αποχώρησης των γηπεδούχων.
Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:
Κυριακή 26 Μαΐου
Καλαμάτα-Ρούβας (16:00)
Παναιγιάλειος-Επισκοπή (17:00)
Φωστήρας-Πανηλειακός (17:00)
Κόρινθος-Αστέρας Μαγούλας (17:00)
Χανιά-Γλυφάδα (17:00)
Εθνικός Αστέρας - Προοδευτική 0 - 3 α.α. Ρεπό: Αχαρναϊκός