Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Οττάβα: Λαμπαδηδρομία και αφή φλόγας με συμμετοχή του δήμου Μαραθώνα

Με λαμπαδηδρομία και τελετή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας στο δημαρχείο της Οττάβας εγκαινιάσθηκε ο Μαραθώνιος της καναδικής πρωτεύουσας, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Η φλόγα είχε αφιχθεί από τον Μαραθώνα, μέσω του δημάρχου Ιορδάνη Λουΐζου και του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ Ευάγγελου Παπαποστόλου.
Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε χθες το πρωί στις 7.30 από το δημοτικό διαμέρισμα «Μαραθώνας» που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 42 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Οττάβα, τιμώντας την ιστορία του Μαραθωνίου.
Πάνω από 80 λαμπαδηδρόμοι συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία, από την τοποθεσία Μάραθον μέχρι το δημαρχείο της πόλης της Οττάβας, με τη συμμετοχή γνωστών προσωπικοτήτων της πόλης, μεταξύ αυτών του επικεφαλής της Αστυνομίας Charles Bordeleau και πολλών δημοτικών συμβούλων του δήμου της Οττάβας.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης με την τελετή της Αφής της Φλόγας του Μαραθώνα και την ομιλία του δημάρχου της Οττάβας Τζίμ Γουότσον.
Ο Μαραθώνιος της Οττάβας, περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων και αγωνισμάτων που ξεκινούν, για πρώτη φορά φέτος, με τη Λαμπαδηδρομία και κορυφώνονται την Κυριακή 26 Μαΐου με την πραγματοποίηση κλασικού Μαραθωνίου και τη συμμετοχή περίπου 45 χιλιάδων ατόμων καθιστώντας τον Μαραθώνιο της Οττάβας έναν από τους πιο δημοφιλείς παγκοσμίως.