Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ στο eirinika.gr: «Σώθηκαν οι μετανάστες της Μανολάδας γιατί τα σκάγια ήταν μικρού διαμετρήματος» – Τι αποκαλύπτει ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πατρών όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες



Ο ίδιος πριν μας πει για την κατάσταση της υγείας των εννέα ασθενών (που διακομιστήκαν  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας), υπογραμμίζει, «αυτό που τους έκαναν ήταν αποτρόπαιο. Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα. Τώρα σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας τους από τους εννιά οι έξι πήραν εξιτήριο ενώ οι άλλοι τρεις θα το πάρουν αύριο το πρωί. Σωματικά είναι καλά.
Όταν ήρθαν στο Νοσοκομείο ένιωθαν φοβισμένοι για αυτό που τους συνέβη και όταν τους περιποιηθήκαμε τα τραύματα μας εξομολογήθηκαν πως τώρα πια νιώθουν ασφαλείς.  Τα σκάγια που αφαιρέσαμε ήταν από το θωρακικό τοίχωμα, από την κοιλιακή χώρα και από την κνήμη. Εύχομαι η Οδύσσεια των ανθρώπων αυτών να λήξει εδώ».


Ο κ. Τσολάκης τονίζει πως η επικοινωνία μεταξύ γιατρών και ασθενών ήταν δύσκολη επειδή οι τελευταίοι δεν ήξεραν τη γλώσσα και ουσιαστικά η συνεννόηση γινόταν με χειρονομίες.

eirinika.gr