Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο Κασιδιάρης έκανε… ροντέο την Προανακριτική – Πρόταση μομφής κατά Μαρκογιαννάκη

Zoi-Konstantopoulou
Το… ασφαλές στοίχημα με το οποίο έμοιαζε η σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, λόγω της κατάθεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου, άρχισε να αποδίδει από τα πρώτα κιόλας λεπτά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές, καθώς για άλλη μια φορά η συνεδρίαση αποπροσανατολίστηκε, και αντί για την αναζήτηση της αλήθειας επικράτησαν οι εντυπωσιασμοί.
“Υπάρχει ένταση λόγω αυξημένης τεστοστερόνεης. Η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ενδροκρινολογία προηγείται της ψυχιατρικής, ή το αντίθετο”, ήταν η… φαρμακερή αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου για όσα διαδραματίστηκαν στην αίθουσα, μετά από μια διακοπή της συνεδρίασης λόγω της έντασης που είχε επικρατήσει.
Νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης είχε κατηγορήσει ευθέως τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη ότι με την τακτική που ακολουθεί προσπαθεί να διευκολύνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Όσο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, περιορίστηκε στο να σχολιάσει με νόημα στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απολαμβάνει ειδικής μεταχείρισης, καθώς ως μάρτυρας… μπαινοβγαίνει στην αίθουσα της Προανακριτικής.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης από την πλευρά του, είχε επεισόδιο και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον αποκάλεσε γελοίο και χοντρό (!) και όταν προσπάθησε ο Μαρκογιαννάκης να τον επαναφέρει στην τάξη άρχισε να πετάει ποτήρια και μικρόφωνα. Το  αποτέλεσμα ήταν, βέβαια,  να… αποβληθεί από τη συνεδρίαση.
Λίγο αργότερα μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή επισήμανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ότι δέχτηκε επίθεση από ένα «πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».
«Δέχτηκα ανοίκεια επίθεση από ένα πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια, οι οποίοι αντιδρούν όταν τους προσβάλλουν. Με πρόσβαλλε και στη συνέχεια καλούσε την αστυνομία για να με βγάλουν από την αίθουσα και να μην υποβάλλω ερωτήσεις στον πιο κρίσιμο μάρτυρα. Αυτή η Προανακριτική έχει τάσεις συγκάλυψης. Είναι μία παρωδία και γελοία διαδικασία», υπογράμμισε ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Στο μεταξύ πρόταση μομφής κατέθεσε ο Κασιδιάρης κατά του Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, με αφορμή την αποβολή του από την Επιτροπή.
Βενιζέλος σε Ζωή: Είσαι ένας θηλυκός Ιαβέρης
Μετά την αναταραχή που σημειώθηκε στην Προανακριτική συνεχίστηκε η κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είχε λεκτική διαμάχη και πάλι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή με τη συνεχώς… επαναλαμβανόμενη ερώτηση που υπέβαλε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το πόσους υπολογιστές έχει στο γραφείο του.
«Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η επανάληψη της ίδιας ερώτησης συνιστά βασανισμό. Εσείς επαναλαμβάνετε συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις, με βασανίζετε, είστε ένας θηλυκός Ιαβέρης», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος πάντως φρόντισε να «καρφώσει» τον Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την ανταλλαγή e-mails με τον Διώτη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι πίσω από την πλάτη μου, αγνοώντας με, κανόνιζαν τον τρόπο διαχείρισης της λίστας».

ysterografa.gr