Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σαμαράς: Η Ευρώπη είναι σύμμαχος, όχι τιμωρός

Μιλώντας το πρωί σε Συνέδριο που οργάνωσαν στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Αντώνης Σαμαράς διατύπωσε την εκτίμηση ότι έχουν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, επαναλαμβάνοντας ότι το 2013 είναι έτος καμπής, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη.
Το Συνέδριο αφορούσε την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου, 2014-2020, που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 36 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς εστίασε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, υπήρξε θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων τον Φεβρουάριο.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης, ενώ παραδέχτηκε ότι η κρίση χρέους της ζώνης του ευρώ έχει τραυματίσει το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, ειδικά στις χώρες του Νότου.
“Πρέπει να βλέπουμε την Ευρώπη ως σύμμαχο και όχι ως τιμωρό. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Πρέπει ωστόσο να κάνουμε πολλά ακόμη, ώστε τα κύματα λαϊκισμού να μην ακυρώσουν όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Περνάμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης στον ενάρετο κύκλο της Ανάπτυξης”, ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.

 ysterografa.gr