Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Το ξέφρενο πάρτι του "Θρύλου" για τις 40 κουπες


Έφηβος ετών 88 και εσχάτως 40 πρωταθλημάτων. Κάπως έτσι αποτυπώνεται σε μία γραμμή η ιστορία του κατακτητή Ολυμπιακού. Το «Καραϊσκάκη» είχε φορέσει από νωρίς τα καλά του για να υποδεχθεί τους πρωταθλητές και να γιορτάσει την κατάκτηση του 40ού πρωταθλήματος στην ιστορία του Ολυμπιακού.
Στο Φάληρο που κατακλύστηκε από παιδιά. Παιδιά που στην διήγηση των παλαιότερων έμαθαν για τα κατορθώματα του Μουράτη, του Σιδέρη, του Αναστόπουλου και όλων των μεγάλων άσων. Έμαθαν για την συμβολή τους για να σχηματίσουν οι τίτλοι τον αριθμό “40”. Διδάχθηκαν, στο μάθημα της κερκίδας και γι αυτούς τους μεγάλους που δεν είχαν την ευκαιρία να σηκώσουν στον ουρανό του Φαληρικού γηπέδου ένα τρόπαιο πρωταθλητή. Τον Προτάσοφ, τον Ντέταρι, τον Μπλαχίν και όλους τους άλλους που τίμησαν την ερυθρόλευκη στα πέτρινα χρόνια.
Η πληρότητα των θέσεων δεν κατέγραψε sold out, όμως όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες ήταν απόλυτα εναρμονισμένοι με την γιορτή.
Εχοντας προσκεκλημένους τους Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα και Κριστιάν Καρεμπέ, καθώς και περισσότερους από 25.000 οπαδούς, οι «ερυθρόλευκοι» γιόρτασαν μετά το φινάλε του αγώνα με τον Πανιώνιο (2-1) την κατάκτηση του πρωταθλήματος με μια μεγαλοπρεπή φιέστα. Η γιορτή ξεκίνησε στις 21:00 και κορυφώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 22:00 με τα βεγγαλικά να κάνουν την νύχτα μέρα στον ουρανό του φωταγωγημένου Πειραιά, την ώρα που έπεφταν βεγγαλικά στον λόφο του Προφήτη Ηλία και στο λιμάνι του Πειραιά.
Με το που τέλειωσε το ματς με τους «κυανέρυθρους», τα φώτα έσβησαν και στήθηκε το σκηνικό στο κέντρο του γηπέδου.
Στην εξέδρα που βρισκόταν σχεδόν στην σέντρα, οδηγούσε ένας μεγάλος διάδρομος που έβγαινε από τα αποδυτήρια, ήταν ολόλευκος κι έγραφε με κόκκινα γράμματα «Πρωταθλητές 2012-2013», ενώ στα πλάγια δεξιά κι αριστερά υπήρχαν 39 υποδοχές στις οποίες τοποθετήθηκαν από τους πιτσιρικάδες των ακαδημιών οι προηγούμενες 39 κούπες των πρωταθλημάτων που έχουν κατακτήσει οι «ερυθρόλευκοι».

Τα μάτριξ έπαιζαν βίντεο από τα γκολ του Ολυμπιακού την ώρα που ο Χρήστος Φερεντίνος ξεκινούσε την παρουσίαση της φιέστας.
Αρχικά βγήκαν οι παίκτες της ομάδας Νέων που κατέκτησαν το πρωτάθλημα κι έφτασαν μέχρι τους «8» του Next Gen Series αποδεικνύοντας πως υπάρχει μέλλον στο λιμάνι, χάρη και στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο επικεφαλής και προπονητής της ομάδας, Μπερντ Στορκ.
Το ταξίδι στον χρόνο που ήταν το κόνσεπτ της γιορτής, ξεκίνησε με έναν νεαρό οπαδό του Ολυμπιακού τον Κωνσταντίνο, να συναντά σε χρονιές-ορόσημα παίκτες που έγραψαν ιστορία με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Τα αστέρια ήταν τέσσερα κι εκεί περίμεναν τον μικρό Κωνσταντίνο ισάριθμα «αστέρια» του Ολυμπιακού. Η αρχή έγινε στο 1954 εκεί που περίμενε ο θρυλικός Ηλίας Ρωσσίδης, την ώρα που τα μάτριξ έπαιζαν βίντεο από τις εκάστοτε περιόδους της «ερυθρόλευκης» ιστορίας.
Στάση δεύτερη, στο 1975 εκεί που περίμενε ο Γιάννης Γκαϊτατζής. Στην τρίτη και στο 2001 ήταν ο Ζιοβάνι που αποθεώθηκε και στο 2013 ο σημερινός αρχηγός του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλος.

«Ολα αλλάζουν. Το μόνο που μένει σταθερό είναι ο Ολυμπιακός. Κάθε χρονιά πρωταθλητής» επισήμανε μετά το τέλος της ιστορικής αναδρομής ο Χρήστος Φερεντίνος που έκανε την παρουσίαση.

Το ταξίδι του μικρού Κωνσταντίνου στην ιστορία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε λοιπόν και στη συνέχεια βγήκαν στο γήπεδο οι 39 κούπες, περιμένοντας εναγωνίως την 40ή.
Ακολούθως βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης κρατώντας το 40ο τρόπαιο και τον συνάντησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης που βγήκε στο γήπεδο εν μέσω χειροκροτημάτων.
Σειρά πήρε ο Μίτσελ που έκανε την εμφάνισή του μαζί με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη για να ακολουθήσουν οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και στο τέλος οι πέντε αρχηγοί.

Απαντες πήραν θέση στην εξέδρα, ο Μαρινάκης πήρε το τρόπαιο από τον Μώραλη κι ανέβηκε στην εξέδρα για να το παραδώσει στον Αβραάμ και να το σηκώσει στον πειραϊκό ουρανό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είπε στον Ιμπαγάσα, τον οποίο αγκάλιασε θερμά κατά την έξοδο των παικτών, να σηκώσει το τρόπαιο μαζί με τον Αβραάμ, όμως ο «Κάνιο» του είπε «όχι, όχι εντάξει» και προτίμησε να δώσει το έναυσμα για το όλε!
Πράγματι, ο Παπαδόπουλος σήκωσε την κούπα στον πειραϊκό ουρανό και η νύχτα έγινε μέρα σε όλο τον Πειραιά υπό τους ήχους του «we are the champions» των Queen.
Ακολούθως, οι Πειραιώτες σήκωσαν ο ένας μετά τον άλλο το τρόπαιο κι ακολούθησε ο γύρος του θριάμβου και το καθιερωμένο «όλε» με την κούπα μπροστά από όλες τις θύρες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν για αρκετή ώρα μπροστά από τη Θύρα 7 τραγουδώντας «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» για να γνωρίσουν την αποθέωση από τον κόσμο, ενώ ο Τζιμπούρ σκαρφάλωσε στο κάγκελο κι έδωσε το τρόπαιο στους οργανωμένους. Αποχωρώντας προς τα αποδυτήρια ο Αβραάμ πήρε το τρόπαιο και κατευθύνθηκε στην θύρα που κάθονται οι οπαδοί του Ολυμπιακού με κινητικά προβλήματα, φωνάζοντας και τους υπόλοιπους, ενώ έδωσε το τρόπαιο σε κάποιους εξ αυτών, με τους οποίους και φωτογραφήθηκε.
Κάπως έτσι λοιπόν και περίπου μια ώρα κι ένα τέταρτο μετά την έναρξη του τελετουργικού η φιέστα έφτασε στην κορύφωσή της με τους Πειραιώτες να δίνουν όρκο για να σηκώσουν κι άλλη μια μέσα στο 2013, αυτήν του Κυπέλλου Ελλάδας.