Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Τα τελευταία λόγια του Τσάβες: Δεν θέλω να πεθάνω - “;Eφυγε”

Venezouelans-mourn
Ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς της Βενεζουέλας στρατηγός Χοσέ Ορνέγια,  αποκάλυψε στο Associated Press ότι ο θάνατος του Ούγκο Τσάβες, ο οποίος έδωσε επί μακρόν άνιση μάχη με τον καρκίνο, οφείλεται σε καρδιακή προσβολή. Ο οργανισμός του αποθανόντος Προέδρου της Βενεζουέλας είχε εξασθενήσει σημαντικά λόγω των διαδοχικών επεμβάσεων, της χημειομοθεραπείας και της λοίμωξης του αναπνευστικού που τον ταλαιπώρησε και πάλι τις τελευταίες μέρες της ζωής του. O στρατηγός Ορνέγια, επίσης αναφέρθηκε και στα τελευταία λόγια του εκλιπόντος Προέδρου της Βενεζουέλας, την ώρα που βρισκόταν στο κρεβάτι του πόνου.
Hugo-Chavez-supportersΟ Ούγκο Τσάβες βέβαια δεν μπορούσε να μιλήσει, σύμφωνα ωστόσο με τον στρατηγό Ορνέγια “είπε” με τα χείλη του: “Δεν θέλω να πεθάνω. Σας παρακαλώ, μην με αφήσετε να πεθάνω”, επειδή αγαπούσε την πατρίδα του, και θυσίασε τελικά τον εαυτό του για τη Βενεζουέλα.
Μέχρι και σήμερα, οι αρχές της Βενεζουέλας δεν έχουν αποκαλύψει το είδος του καρκίνου από τον οποίο έπασχε ο Ούγκο Τσάβες.