Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Την ενοχή Ψωμιάδη πρότεινε ο Εισαγγελέα​ς

panagiotis
Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την υπόθεση της λίμνης Κορώνειας. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία ο κ. Ψωμιάδης, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι δεν συγκρότησε τα προβλεπόμενα από το νόμο κλιμάκια, για τον έλεγχο, την τήρηση και την επιβολή κυρώσεων, σε ιδιοκτήτες βιομηχανιών και άλλων μονάδων, που ρυπαίνουν τη λίμνη, ενώ φέρεται ότι καθυστέρησε τον επανέλεγχο των βιομηχανιών αυτών. Ακόμα, κατηγορείται ότι καθυστέρησε και την επιβολή προστίμων, που εισηγήθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, μετά τη διενέργεια των ελέγχων στις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ προέβη αυθαίρετα και σε μείωση του ύψους των προστίμων κατά 24.660 ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι την ενοχή του Ψωμιάδη είχε ζητήσει και ο Εισαγγελέας.
Στην απολογία του ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε υποστηρίξει ότι για τις καθυστερήσεις στην επιβολή των προστίμων που κυμαίνονταν από 13 έως 18 μήνες ότι ήταν αποτέλεσμα γραφειοκρατίας και τίποτα παραπάνω.

ysterografa.gr