Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Η Μέρκελ... πέθανε την Κύπρο

merkel1
Η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε Γερμανούς βουλευτές υπογράμμισε ότι επιθυμεί την παραμονή της Κύπρου στην ευρωζώνη, βάζοντας όμως πολλούς… αστερίσκους.
Συγκεκριμένα η Καγκελάριος τόνισε ότι ηη Λευκωσία πρέπει να καταλάβει ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο έχει πεθάνει, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κρατικοποίηση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων στην Κύπρο δεν αποτελεί αποδεκτό τρόπο για την πλήρωση του χρηματοπιστωτικού κενού που απαιτείται για την κατάρτιση ενός διεθνούς προγράμματος διάσωσης. Συγκεκριμένα, το … χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία το χαρακτήρισε ως την πικρότερη μορφή δήμευσης.
Η ‘Ανγκελα Μέρκελ, τόνισε επίσης ότι η βιωσιμότητα του χρέους και η αναδιάρθρωση των κυπριακών τραπεζών πρέπει να είναι ο πυρήνας οποιασδήποτε νέας συμφωνίας, προσθέτοντας ότι τίθεται θέμα “αξιοπιστίας”.
Τέλος, προειδοποίησε την Λευκωσία να μην εξαντλήσει τα όρια της υπομονής της τρόικας σχετικά με το πακέτο διάσωσης και κατηγόρησε την κυπριακή κυβέρνηση ότι για μέρες δεν επικοινώνησε με τα μέλη των επίδοξων σωτήρων της.

ysterografa.gr