Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τα ονόματα και οι καταθέσεις της λίστας Λαγκάρντ

012
Σήμερα το απόγευμα έφτασε στην Προανακριτική της Βουλής η λίστα Λαγκάρντ, που περιλαμβάνει όλα τα ονόματα και τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους.Την λίστα έστειλε το ΣΔΟΕ για να σχηματιστεί εικόνα για για προφίλ των καταθετών.
Για να διευκολύνουν το έργο της Προανακριτικής στην λίστα υπάρχουν μόνο ονόματα και ποσά.

Τη λίστα Λαγκάρντ με τα ποσά (σε δολάρια) των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετική τράπεζα HSBC έστειλε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή το ΣΔΟΕ. Τα ποσά που αναγράφονται δίπλα σε κάθε καταθέτη έχουν διασταυρωθεί με τα στοιχεία που απέστειλε στο Σώμα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
Πρώτο όνομα στον κατάλογο είναι εκείνο της «PANTELI MARIA» με ποσό ύψους 562.896.546 δολάρια.
Ακολουθεί εκείνο της «Levis Solomon» με ποσό 557.938.829 δολάρια και το «Sapountzi (Sapountsis) Pinelopi (Penelope) με 108.586.482 δολάρια ενώ η πρώτη τετράδα κλείνει με τον «Mionis Sampy (Sabby) (Saby) με 80.619.625 δολάρια.
Να σημειώσουμε ότι τα πρώτα 79 ονόματα εμφανίζουν ποσά άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
451 ονόματα έχουν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Τα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζουν ποσά είναι 918.

Σημειώνεται οτι τα πρόσωπα αυτά ελέγχονται από το ΣΔΟΕ προκειμένου να διασταυρωθεί εάν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί καθώς σε πολλές περεπτώσεις πρόκειται για επιχειρηματίες και τα ποσά στους λογαριασμούς μπορεί να είναι νόμιμα και προϊόντα επιχειρηματικής δράσης.
Περισσότερα στο newsit.gr