Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

"Μου πουλούσαν τη λίστα Λαγκάρντ για 1 εκατ. ευρώ"

Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος καταθέτοντας σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή δήλωσε πως κάποιος άντρας την εν λόγω περίοδο, τον πλησίασε, μέσω συνεργάτη του, προκειμένου να του την «πουλήσει» έναντι 1 εκατ. ευρώ.

Όπως κατέθεσε, η επαφή έγινε συγκεκριμένα μέσω του συνεργάτη του Λεωνίδα Γιαννικόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το συμβάν και την ύπαρξη της λίστας Φαλτσιανί, με την επισήμανση πως περιλαμβάνει ονόματα και Ελλήνων μεγαλοκαταθετών που ίσως φοροδιαφεύγουν.

Ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε πως η συνάντηση έγινε με τον κύριο αυτό, έγινε στο γραφείο του, και του ζήτησε 1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως είπε, η απάντηση του ήταν πως δεν ενδιαφέρεται. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στη συνέχεια ενημέρωσε τον πολιτικό του προϊστάμενο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όπως κατέθεσε, δεν αναφέρθηκε ποτέ ξανά στο θέμα.

Ο Δ. Γεωργακόπουλος δήλωσε πως δεν θυμάται το όνομα του άντρα και κατόπιν αυτού η Επιτροπή αποφάσισε την κλήση για κατάθεση και του συνεργάτη του Λ. Γιαννικόπουλου.

Την ερχόμενη εβδομάδα το κατώφλι ης Προανακριτικής θα περάσουν ο πρώην Επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

newsit.gr