Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ​Σ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠ​ΕΙΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ"


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε σήμερα με πολυπληθή αντιπροσωπεία φορέων από τα Ιόνια νησιά όπως επίσης και από το νομό Βοιωτίας με αντικείμενο συζήτησης το σχέδιο «Αθηνά» που ισοπεδώνει ΤΕΙ και Ανώτατη Παιδεία και στα Ιόνια αλλά και στη Στερεά Ελλάδα. Και οι δύο αντιπροσωπείες επέδωσαν ψηφίσματα.

Μετά τις συναντήσεις, ο Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν μπορούμε να αποδεχθούμε όλο αυτό το χάος που δημιουργεί πανελλαδικά το σχέδιο «Αθηνά», εξυπηρετώντας - είναι σαφές πλέον - κομματικά, βουλευτικά και τοπικά συμφέροντα.
Είχα προειδοποιήσει εδώ και ένα μήνα ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ο απόλυτος κανιβαλισμός, στρέφοντας τη μία πόλη εναντίον της άλλης και τη μία γεωγραφική περιοχή εναντίον μιας άλλης.
Επιπλέον, διαπιστώνεται καθημερινά ότι όσες υποσχέσεις έχει δώσει ο Υπουργός Παιδείας στις αντιπροσωπείες που έχει δεχθεί στο γραφείο του, αποδείχθηκαν κενού περιεχομένου.

Επίσης, οφείλω να σημειώσω ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, το σχέδιο «Αθηνά» δεν θα το φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και τελική κρίση. Θα το προωθήσει για ΦΕΚ με τη διαδικασία του Προεδρικού Διατάγματος.

Είναι σαφές ότι για μια ακόμα φορά θέλει να προσπεράσει τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βουλευτών, ακόμα περισσότερο εκείνων που υπηρετούν τις φιλοκυβερνητικές πτέρυγες.
Με λίγα λόγια, η απόλυτη έλλειψη δημοκρατίας με την ανοχή και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Επιτρέψτε μου επίσης, να είμαι πολύ σκεπτικός για το τι μπορεί να συμβεί όταν θα έχουμε πανελλαδικό ξεσηκωμό νεολαίας, εκπαιδευτικών ακόμα και των γονέων των παιδιών μας.
Τα υπόλοιπα στην κρίση της συγκυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας».