Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Κρούσματα φυματίωσης σε σχολείο της Ζαχάρως!



 Απελπιστική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε κάποια σχολεία στην Ηλεία, με κάποια παιδιά να μην έχουν ούτε τα αναγκαία, να είναι φορείς μεταδοτικών και άλλων ασθενειών που είχαν εκλείψει αλλά και να αναγκάζονται ακόμη και να σταματούν την υποχρεωτική φοίτηση.
Την ίδια ώρα οι δάσκαλοι των 800 ευρώ κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μεταδώσουν την στοιχειώδη γνώση, να κρατήσουν τα παιδιά στο σχολείο και σε ορισμένες περιπτώσεις να πληρώσουν οι ίδιοι για τις ιατρικές εξετάσεις των άρρωστων μαθητών.

Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις αφορά ένα δημοτικό σχολείο στην ευρύτερη περιφέρεια της Ζαχάρως στο οποίο ορισμένοι μαθητές αρρώστησαν από φυματίωση! Μόλις το θέμα έγινε γνωστό υπήρξε ανάγκη γενικής εξέτασης των μαθητών αλλά οι γονείς δεν είχαν χρήματα.

Με πρωτοβουλία των δασκάλων έγινε έρανος για να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τη μεταφορά των μαθητών σε νοσοκομείο προκειμένου να τους γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως γράφει το patrisnews.com σε άλλη περίπτωση, σε σχολείο χωριού του δήμου Πύργου εντοπίστηκαν κρούσματα ψώρας σε μαθητές και άρχισε ένας αγώνας δρόμου για την αντιμετώπισή της και την προστασία των υπόλοιπων μαθητών.

Τα περιστατικά αφορούν παιδια οικογενειών που δυστυχώς ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Σοβαρή επίσης είναι η κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά στη Βασιλειάδα και τα Λαστέικα όπου γίνεται σ' αυτά μια αγωνιώδης προσπάθεια φοίτησης τσιγγάνων προκειμένου να ξεφύγουν από τα "φανάρια".

Όμως, από τη στιγμή που "κόπηκε" ένα επίδομα 300 ευρώ που έπαιρναν οι τσιγγάνοι, σταμάτησαν τα παιδιά τους από το σχολείο και κάποια επέστρεψαν στην επετεία. Σε κάποιες περιπτώσεις τα παιδιά των ρομά έπαιρναν δωρεάν κι ένα γεύμα ημερησίως αλλά λόγω των οικονομικών συνθηκών σταμάτησε κι αυτό.

Τελικά οι γονείς τους τα πήραν από το σχολείο και τώρα έχουν μείνει οι δάσκαλοι να ξανακάνουν αγώνα για να τα επαναφέρουν χωρίς όμως να βρίσκουν ανταπόκριση από το "κοινωνικό κράτος".

newsit.gr