Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η Ζέτα Μακρή καταλαμβάνει τη βουλευτική έδρα του θανόντος Αθανασίου Νάκου


Τη θέση του θανόντος αντιπρoέδρου της Βουλής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αθανασίου Νάκου, καταλαμβάνει η Ζέτα Μακρή , βουλευτής Μαγνησίας με τη ΝΔ το 2000 και το 2004 , η οποία υπήρξε και η πρώτη επιλαχούσα στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ιδιωτικής κλινικής στην οποία νοσηλευόταν «ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Αθανάσιος Νάκος κατέληξε σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου από αναπνευστική ανεπάρκεια".
Τη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Θ. Νάκου, εκφράζει με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης:
«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου. Του συνοδοιπόρου στην πολιτική μας διαδρομή, του συναγωνιστή στις πολιτικές μάχες, του ευπατρίδη πολιτικού που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά, μέχρι το τέλος.
Ο Θανάσης Νάκος υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια το Κοινοβούλιο, τιμώντας επάξια τους πολίτες της Μαγνησίας που τον εξέλεξαν εκπρόσωπο τους σε τέσσερις συναπτές εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ενώ μέχρι σήμερα υπηρέτησε το Κοινοβούλιο από την θέση του Β’ Αντιπροέδρου. Η είδηση της απώλειας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη Βουλή σκορπίζοντας θλίψη σε όλους μας. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του».
Τέλος οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουν με ανακοίνωσή τους «την λύπη τους για τον θάνατο του Β’ αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Νάκου και απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».