Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ποδοσφαιρικό τουρνουά στην Αγγλία… για τη θέρμανση ελληνικών σχολείων

images.watchit.gr
Οι Έλληνες σπουδαστές του Πανεπιστημίου του Λιντς στην Αγγλία, είχαν την ιδέα της διοργάνωσης ενός ποδοσφαιρικού τουρνουά, με στόχο την οικονομική ενίσχυση των ελληνικών δημόσιων σχολείων που δεν έχουν πετρέλαιο.
Πιο συγκεκριμένα, Έλληνες φοιτητές, κάποιοι από τους οποίους είναι μέλη του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Δεσμός», διοργάνωσαν στο πανεπιστήμιο του Λιντς ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά με τη συμμετοχή σπουδαστών απ’ όλο τον κόσμο, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τη θέρμανση των σχολείων της χώρας μας.
Στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Δεσμός για τα σχολεία», η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς έγιναν 44 αγώνες με περισσότερους από 170 παίκτες, ενώ πολλοί ήταν και οι εθελοντές που βρέθηκαν σε ρόλους διαιτητών, φωτογράφων και υπεύθυνων καθαριότητας γηπέδων. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Μποτσουάνα.
«Από την πρώτη στιγμή έως την τελευταία όλα ήταν όπως τα ονειρευόμασταν. Ελπίζουμε αυτό να ήταν ένα έναυσμα για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού, ώστε να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν οτιδήποτε στην πατρίδα μας και σε όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 21χρονος, Κυριάκος Κυριακόπουλος, εκπρόσωπος του “Δεσμού” και φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών του πανεπιστημίου του Λιντς.

ysterografa.gr