Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Δημοπρατείται εντός τετραμήνου η σιδηροδρομική γραμμή Ροδοδάφνη - Ρίο

Πάτρα: Δημοπρατείται εντός τετραμήνου η σιδηροδρομική γραμμή Ροδοδάφνη - Ρίο Καλά νέα και για το έργο Πείρου Παραπείρου
Δημόσια έργα, συνολικής αξίας μισού δισ. ευρώ, δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα είπε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο κ. Καλογιάννης, όλα τα μεγάλα έργα της χώρας κινούνται μέσα στο πλαίσιο των χρονοδιαγραμμάτων 
Παράλληλα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την Κομισιόν και τις τράπεζες για να «ξεκολλήσουν» τα έργα στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους και ευελπιστεί ότι αυτό θα γίνει την άνοιξη.
«Η ελληνική οικονομία δείχνει ήδη εμφανή σημάδια σταθεροποίησης και επανεκκίνησης», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2012 ήταν δραματική: Οι οδικοί άξονες που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης ήταν σταματημένοι από τις αρχές του 2011.
Επιπλέον, υλοποιούνται, είπε ο κ. Καλογιάννης ολοκληρώνεται το έργο της ύδρευσης της Πάτρας από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο.
Παράλληλα, προωθούνται δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις για το επόμενο τετράμηνο έργων προϋπολογισμού 2,4 δισ. ευρώ.
Στα έργα αυτά, περιλαμβάνεται το μεγάλα σιδηροδρομικά έργο, στο τμήμα Ροδοδάφνη - Ρίο.
Αναφορά έκανε και στα έργα κατασκευής/αναβάθμισης νοσοκομείων στην Πάτρα, την Τρίπολη και άλλα.
Σχετικά με τα έργα προτεραιότητας του ΕΣΠΑ, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι από το σύνολο των 181 έργων τα 36 εκτελούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

thebest.gr