Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή απασχολεί (και) τον Ολάντ

Μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία καταγράφουν σήμερα τα “Νέα” καθώς, μερικές ώρες πριν από την επίσημη επισκεψή του στην Ελλάδα, ο Γάλλος Πρόεδρος παραχωρεί συνέντευξη στην εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μητρόπουλο.
Francois-Hollande-Antonis-SamarasΟ πολιτικός που νίκησε τον Νικολά Σαρκοζί και πέρασε ως οικοδεσπότης την είσοδο των Ηλυσίων Πεδίων, ενώ μερικούς μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012 κανείς δεν τον υπολόγιζε σοβαρά στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας, αναγνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός αναγκάστηκε να υποστεί μεγάλες θυσίες, για να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα, ο Φρανσουά Ολάντ προσφέρεται να “βάλει πλάτη” και επιχειρηματικά η Γαλλία στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μέσω επενδύσεων, τονίζοντας με έμφαση ότι έρχεται για να προσφέρει τη στήριξή του στη χώρα μας.
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αναφορά του Φρανσουά Ολάντ στη Χρυσή Αυγή, και την άνοδο ακραίων δυνάμεων στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της σημερινής κρίσης. Σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Μητρόπουλου, ο οποίος κατονομάζει τη Χρυσή Αυγή, ο Φρανσουά Ολάντ δίνει την παρακάτω απάντηση:
“Η άνοδος των ακραίων δυνάμεων απαντάται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Εκεί όπου η κοινωνική απόγνωση, η ανεργία, μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από δημαγωγούς που θέλουν τη ρήξη με την Ευρώπη και επιθυμούν να προσδιορίζουν τον ξένο ως εχθρό.
Είναι μια ανυπόφορη οπισθοδρόμηση. Ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμηθούν αυτοί οι πειρασμοί είναι να είμαστε αδιάλλακτοι στον αγώνα εναντίον του ρατσισμού, αλλά επίσης να είμαστε αποφασισμένοι να ξανακερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης”, επεσήμανε ο Φρανσουά Ολάντ.

ysterografa.gr