Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Λ. Παπαδήμος: «Ποτέ δεν ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ»

Λ. Παπαδήμος: «Ποτέ δεν ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ». Τι αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός σε υπόμνημά του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη
«Ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης λίστας Λαγκάρντ ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται με αυτή την υπόθεση» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε υπόμνημά του προς τον πρόεδρο της βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Ο κ. Παπαδήμος, σημειώνει ότι το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθε σε γνώση του καμία πληροφορία από καμία άλλη πηγή για τη λίστα και καταλήγει τονίζοντας ότι ουδεμία ευθύνη συντρέχει ως προς το πρόσωπό του.
Αναλυτικά το υπόμνημα του πρώην πρωθυπουργού:
«Ενόψει της συζήτησης και λήψης απόφασης για σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το ανωτέρω θέμα, επιθυμώ να πληροφορήσω τη Βουλή των Ελλήνων τα εξής:
» Πρώτον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης λίστας Λαγκάρντ, ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται για την υπόθεση αυτή.
» Δεύτερον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση μου πληροφορίες από καμία άλλη πηγή για τη λίστα Λαγκάρντ ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους εισαγγελείς.
» Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν, εκ μέρους μου, τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη λίστα Λαγκάρντ.
» Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί».

eklogika.gr