Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δ. Πάτρας: «Aνοίγει τα φτερά του» το 48ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού

Για μια ακόμη χρονιά το Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού, ένα ταξίδι με πρωτότυπα παιχνίδια, γρίφους, κουίζ, σπαζοκεφαλιές, προκλήσεις και διαδρομή στην ιστορία της πόλης μας, φτάνοντας αισίως στην 48η χρονιά του, φιλοδοξεί να προσφέρει σε συμμετέχοντες και θεατές πολλαπλά ευχάριστα ξαφνιάσματα και διασκεδαστικές περιπέτειες αποκαλύπτοντάς μας τη συναρπαστική μαγεία του Πατρινού Καρναβαλιού.
Σαρανταεπτά χρόνια έχουν περάσει από το πρώτο κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού και σε όλο αυτό το διάστημα το παιχνίδι οργανώθηκε, εμπλουτίστηκε, πειραματίστηκε, ωρίμασε οργανωτικά, αναπτύχθηκε και εξελίχτηκε ως ραχοκοκαλιά και στοιχείο επιτυχίας του Πατρινού Καρναβαλιού, διατηρώντας αναλλοίωτη τη νεανική δύναμή του, τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του. Ένα παιχνίδι που προσφέρει έντονες συγκινήσεις, και δημιουργεί δυνατές φιλίες
Για πρώτη φορά φέτος από την αρχή, δηλαδή από τη Γιορτή της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού θα ανοίξει τις πύλες του δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του.
Το 48ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, λοιπόν θα αρχίζει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 20.00 στην κεντρική σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄ με δυο παιχνίδια πλατείας όπου και θα δοθούν τα πρώτα θέματα σακούλας. Τίτλος της εναρκτήριας δράσης είναι «Εμείς και ο Κόσμος» και θα επιδιωχτεί να χρησιμοποιηθεί και να συνεισφέρει και ο κόσμος που θα βρίσκεται στην πλατεία. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν πρέπει να έχουν προσέλθει στην πλατεία έως τις 19.30.
Την ευθύνη του 48ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού θα έχει το πλήρωμα 159.
Φέτος το παιχνίδι εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία, εκσυγχρονίζεται, πρωτοτυπεί και ανατρέπει με σκοπό τη συμμετοχή σε αυτό όλο και περισσότερων καρναβαλικών ομάδων, νέων και παλαιών, ενώ φιλοδοξεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Πατρινών, να δώσει χρώμα στην πόλη και να τονίσει την ιδιαιτερότητα της Πάτρας ως Καρναβαλικής Πρωτεύουσας. Στη διάρκεια του ταξιδιού μέχρι την κορύφωση του Παιχνιδιού, οι πολίτες της Πάτρας θα ξαφνιαστούν από τις δράσεις, ενώ τα Καρναβαλικά Πληρώματα θα κληθούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις, ικανότητες, εφευρετικότητα, πνεύμα συνεργασίας και την καρναβαλική σκέψη τους.
Εντάσσει νέες τεχνολογίες στο πρόγραμμα του για να είναι φιλικό προς τους νέους και διατηρεί τα παραδοσιακά του στοιχεία που το καθιέρωσαν στη συλλογική συνείδηση του Πατρινού Καρναβαλιού. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν όσο το δυνατό περισσότεροι θεατές.
Μέσα από την ιστοσελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού www.carnivalpatras.gr και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πορεία του Παιχνιδιού και τις επικείμενες δράσεις. Μείνετε συντονισμένοι.
Στην έναρξη του 48ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου Α΄ και εντάσσεται στη Γιορτή της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, θα πάρουμε μια ικανή πρόγευση του τι θα ακολουθήσει.
Το δεύτερο ραντεβού για τους κυνηγούς του 48ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού θα δοθεί στις 9 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.
Η ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού εύχεται σε όλους «Καλό Καρναβάλι» και στους συμμετέχοντες «Καλό Κυνήγι». Θα συναντηθούμε το Σάββατο 19/1 στην Πλατεία Γεωργίου στις 20.00 (Δηλώσεις Συμμετοχής στη Δράση 19.30-20.00) και θα είμαστε …»Εμείς και ο Κόσμος»!
Όλα λοιπόν είναι έτοιμα. Και το παιχνίδι αρχίζει…

aytodikioisi.gr