Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ο Παπανδρέου σκέφτεται να μιλήσει στη Βουλή

George-Papandreou
Το ενδεχόμενο να αξιοποίησει τη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή πριν από την ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, και να μιλήσει, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από την πρώτη στιγμή να έρθουν “όλα στο φως”, άνθρωποι του περιβάλλοντός του ωστόσο δεν έκρυβαν χθες την ενόχλησή τους για τη “συμμαχία” των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη Χρυσή Αυγή, και την επίμονη προσπάθεια να μπει και ο Γιώργος Παπανδρέου στο κάδρο της αναζήτησης ευθυνών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επιλέξει συνειδητά να μην απαντά στις επιθέσεις που κατά καιρούς δέχεται, η αντίδρασή του ωστόσο είναι σκληρή, όταν θεωρεί ότι οι επιθέσεις αυτές “ξεπερνούν τα όρια”, όπως συνέβη για παράδειγμα με την απόπειρα εμπλοκής του ονόματος της μητέρας του, Μαργαρίτας Παπανδρέου, στη λίστα Λαγκάρντ.
Μια μερίδα συνεργατών του λοιπόν θεωρεί ότι, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η συζήτηση στη Βουλή, και το τι θα πουν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την ευχέρεια να αποφασίσει αν θα πρέπει να παρέμβει και ο ίδιος.
Προκειμένου να δώσει μια πολιτική απάντηση σε όσα του καταμαρτυρούν, και να στείλει ηχηρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν σκοπεύει πλέον να παραμείνει σιωπηλός στις “χυδαιότητες”, όπως σχολιάζουν με νόημα κύκλοι που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό και τέως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr