Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Η Αστυνομία ανακατέλαβε τη “Βίλα Αμαλία” - Έληξε η κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ


Vila-Amalia
Άγνωστοι εισέβαλαν σήμερα το πρωί στη “Βίλα Αμαλία”.
Η Αστυνομία κατάφερε με επιχείρηση-εξπρές να ανακαταλάβει τη “Βίλα Αμαλία”, την οποία είχαν καταλάβει από νωρίς το πρωί περίπου 40 άτομα, που είχαν αιφνιδιάσει τους αστυνομικούς που την περιφρουρούσαν.
Το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονη κινητικότητα στις τάξεις των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι άφησαν ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε… ανακατάληψη της “Βίλας Αμαλία”. Και σήμερα το έκαναν.
Έξω από τη «Βίλα Αμαλία»συγκεντρώθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που ήρθαν σε σύγκρουση με τους περίπου 40… καταληψίες, ενώ έπεσαν και χημικά.
Λίγο αργότερα, οι άνδες της Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση εισβολής και ανακατάληψης του χώρου, με εκείνους που βρίσκονταν ήδη μέσα στο κτίριο να τους καλούν να απομακρυνθούν.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μετά από μερικά λεπτά, και οι καταληψίες συνελήφθησαν, ενώ κατά την είσοδό τους στην κλούβα έκαναν… το σήμα της νίκης.
Οι καταληψίες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ “σύντροφοί” τους συγκεντρώθηκαν για να τους υποστηρίξουν.
Στο μεταξύ συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς επί της Αγίας Κωνσταντίνου πραγματοποίησε μια ομάδα ανθρώπων που φωνάζουν συνθήματα για τη Βίλα Αμαλία.
Ουσιαστικά ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης για τη σύλληψη των καταληψιών της «Βίλας Αμαλία» .
Περίπου 60 άτομα βρέθηκαν στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και φώναζαν συνθήματα. Στη συνέχεια ύστερα από επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων προσήχθησαν οι καταληψίες, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

ysterografa.gr