Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Το Δερβένι τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει σήμερα τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό της πόλης. Χθες το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Εσπερινός από από ιερείς της Αρχιερατικής περιφέρειας Δερβενίου.
Σήμερα έγινε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου πλαισιωμένος από ιερείς της περιφέρειας Δερβενίου όπου την παρακολούθησαν πλήθος πιστών 
Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οi βουλευτές της Ν. Δ. κ. κ. Νίκος Ταγαράς και Κώστας Κόλλιας , η μέχρι χθές πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου  Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κα. Χριστίνα Καζάνη, οι τ. Δήμαρχοι Ξυλοκάστρου κ. Δημήτρης Σκούρας και Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Δούσκας , ο Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δερβενίου κ. Χαρίλαος Λαζανάς , μέλη του Δημοτικού συμβουλίου , οι τοπικές αρχές ,  κ.α.
Μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε δεξίωση από την Δημοτική Αρχή στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου. Παράλληλα εδέχθη τις ευχές των παρευρισκομένων και ο εορτάζων Αρχιερατικός επίτροπος Δερβενίου , Ιερέας του Αγίου Ιωάννου, π. Ιωάννης Γιαννακάς. «Χρόνια πολλά»